Patrick Conrad wint Hercule Poirotprijs

Patrick Conrad © Kristof Van Accom/BELGA

Patrick Conrad, auteur van Moço, wint dit jaar de Knack Hercule Poirotprijs. Hij draagt deze prijs op aan Fred Braeckman, de dit jaar overleden drijvende kracht achter de poirotprijs.

Moço van Patrick Conrad wint de 18de Hercule Poirotprijs. De auteur kreeg de prijs op de openingsdag van de Boekenbeurs uit handen van Herbert Flack, alias commissaris Van In uit de misdaadserie ‘Aspe’.

De Knack Hercule Poirotprijs bekroont jaarlijks het beste Vlaamse misdaadverhaal. Patrick Conrad krijgt een cheque van 5000 euro en een Mont-Blancpen Leo Tolstoy, limited edition.

De jury selecteerde de winnaar uit een shortlist van vijf boeken. De winnaar van vorig jaar, Toni Coppers, kaapte deze keer de publieksprijs weg met ‘De vleermuismoorden’.

Patrick Conrad wint Hercule Poirotprijs

Moço is het tragisch verhaal van verloren familiebanden en de ondergang van idealen. Beroepsfotograaf Harry Kramer is gespecialiseerd in morbide foto’s, die hij gretig en onbeschaamd aan het sensatieblad Shock slijt. Het is oudejaarsnacht vlak voor de millenniumbug kan toeslaan in 2000. Hij draalt om het verplicht bezoek aan zijn moeder te brengen. Maar groot is zijn verrassing als hij op de stoep het lijk van zijn moeder aantreft. Gevallen of geduwd uit het raam ? En waarom is een schilderijtje van Permeke verdwenen uit haar flat ? En waarom verdwijnt plots ook Moço, een zwerver die tegenover de flat kampeerde in een parkje ? De zoektocht naar het verleden van zijn kille, spilzieke, en overspelige moeder brengt tal van onthullende verrassingen mee, zeker in Kafee Atlas aan de Antwerpse Kaai.

Publieksprijs

De publieksprijs was weggelegd voor Toni Coppers, voor zijn boek ‘De Vleermuismoorden’. Coppers won vorig jaar nog zelf de Poirotprijs, voor de roman ‘Dood water’.

De andere genomineerden voor dit jaar waren Jos De Wit (Weg), Anne-Laure Van Neer (Justine) en Rudy Soetewey (Bewijs het maar).

(TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content