Leesbevorderaar Majo De Saedeleer krijgt eerste Prijs voor Opvoeding

Majo De Saedeleer, directeur Stichting Lezen, ontvangt op 12 oktober de eerste Prijs voor Opvoeding ter waarde van 60.000 euro.

Zopas raakte bekend dat Majo De Saedeleer, directeur Stichting Lezen, de eerste, gloednieuwe Prijs voor Opvoeding krijgt overhandigd. De Saedeleer leerde haar jonge volk lezen.

De Saedeleer, die in juni 2012 10 jaar aan het hoofd van Stichting Lezen staat, zet zich vooral in voor het verspreiden van het lezersvirus bij kinderen en jongeren. Haar projecten rond ‘Boekenbaby’s’ en ‘Leesplekken’ vielen op door hun originele benadering om zelfs de kleinsten van in de wieg te laten kennis maken met boeken en lezen.

Het Fonds Filson Steers Mariman, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, werd in 2010 opgericht en bekroont elke twee jaar een persoon in Vlaanderen die zich op een uitzonderlijke manier inzet voor de opvoeding van kinderen of jongeren met een prestigieuze prijs van 60.000 euro.

De Saedeleer is niet alleen de gedreven directeur van Stichting Lezen die zich altijd met veel expertise heeft ingezet voor kinder- en jeugdliteratuur, zij is ook de mama van Annelies Beck, VRT-journaliste én auteur.

De Prijs zelf wordt op woensdag 12 oktober uitgereikt in jeugdtheater HetPaleis te Antwerpen. Ronald Soetaert zal er een lezing geven over ‘Lezen als gereedschap en gezelschap’. Betty Mellaerts houdt de laudatio. Ook de kinderen zelf komen aan het woord en gaan in gesprek met onder anderen kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen en schrijfster/illustratrice Joke van Leeuwen.

Frank Hellemans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content