Isabel Allende krijgt eredoctoraat van UGent

© Reuters

De Gentse Universiteit reikt een eredoctoraat uit aan de Chileense succesauteur Isabel Allende. ook Philippe Herreweghe (Collegium Vocale Gent), Nobelprijswinnaar professor Paul Nurse en kunsthistoricus professor David Freedberg worden in het jubileumjaar gehuldigd.

Isabel Allende krijgt een eredoctoraat omwille van de impact van haar literatuur op de maatschappij, motiveert de Gentse Universiteit. Ze schreef verschillende bestsellers, haar laatste werk “De Japanse minnaar” stond meteen na het verschijnen in de top tien van best verkochte romans in Vlaanderen. Haar debuutwerk “Het huis met de geesten” werd in 1993 verfilmd.

Omwille van zijn muzikale verdiensten, zowel nationaal als internationaal, eert de UGent ook dirigent Philippe Herreweghe van het wereldbefaamde ensemble “Collegium Vocale Gent”.

Nog in de cultuursector wordt een eredoctoraat uitgereikt aan kunsthistoricus David Freedberg, directeur van het Warburg Institute, voor zijn beschrijving van nieuwe denkkaders in verschillende uiteenlopende wetenschapsgebieden.

Nobelprijswinnaar professor Paul Nurse tot slot wordt gelauwerd omwille van zijn onderzoek naar de celdeling, een onderzoek van zeer groot belang in de strijd tegen kanker.

De academische zitting vindt plaats op 24 maart 2017 en wordt gevolgd door een concert in de Opera Gent, met onder meer de eerste uitvoering van de universitaire hymne onder leiding van Dirk Brossé. De Dies Natalisviering staat dit jaar volledig in teken van de 200ste verjaardag an de stichting van de UGent.

Partner Content