Hilde Vandermeeren wint Knack Hercule Poirotprijs

© GF

Hilde Vandermeeren krijgt op de openingsdag van de Boekenbeurs de 20e Knack Hercule Poirotprijs voor haar misdaadroman Schemerzone.

De Knack Hercule Poirotprijs kiest zoals steeds de beste Vlaamse misdaadroman van het jaar. Dit jaar gaat de prijs naar Hilde Vandermeeren voor Schemerzone. De winnaar van de Knack Hercule Poirotprijs krijgt 5000 euro en een gepersonaliseerde Mont Blanc-pen.

Jo Claes kreeg voor Het gewicht van de haat de Knack.be publieksprijs.

Geert Van Istendael mocht de Fred Braeckman-award voor het beste thrillerdebuut in ontvangst nemen. Die prijs, die voor de tweede keer werd uitgereikt, is vernoemd naar de vorig jaar overleden journalist Fred Braeckman, de bezieler van de Hercule Poirotprijs. Van Istendael debuteerde als thrillerauteur met Het lijk in de boomgaard: ‘Ik wou weten of ik het kon. Ik lees het genre al sinds mijn veertien jaar’, aldus Van Istendael zondag op de Boekenbeurs.

In de jury zaten Geert Lambrecht (voorzitter), Linda Asselbergs (Knack Weekend), Johanna Spaey (Knack Focus, Feeling), Lukas De Vos (thrillerrecensent voor Knack.be), Patrick Van Gompel (VTM Nieuws) en John Vervoort (Het Nieuwsblad, De Standaard).

Partner Content