Hercule Poirotprijs maakt genomineerden bekend

© /

De organisatie van de Knack Hercule Poirotprijs heeft de genomineerde thrillers voor de twintigste editie bekendgemaakt. Opvallend: twee van de vijf kanshebbers wonnen de prijs al eerder.

De Knack Hercule Poirotprijs kiest zoals steeds de beste Vlaamse misdaadroman van het jaar. ‘Voor de twintigste keer, en dat in tijden dat literaire prijzen bij bosjes sneuvelen’, zegt juryvoorzitter Geert Lambrecht trots.

Concreet komen alle thrillers die verschenen zijn na 1 oktober 2016 en op de Boekenbeurs 2017 beschikbaar zijn in aanmerking. Eerder kregen grote namen als Jef Geeraerts, Pieter Aspe en Luk Deflo een plaatsje op de erelijst.

De winnaar van vorig jaar, Jan Van Der Cruysse, is opnieuw genomineerd met het vervolg op zijn succesvolle debuut Bling Bling. Met De zaak Magritte van Toni Coppers staat er nog een auteur op de lijst die de prestigieuze thrillerprijs al eens in de wacht sleepte.

Jo Claes is genomineerd voor Het gewicht van de haat. Daarnaast zijn er twee schrijfsters die kans maken op de prijs: Anne-Laure Van Neer voor Maurice en Hilde Vandermeeren voor Schemerzone.

In de jury zitten, naast Lambrecht, ook Linda Asselbergs (Knack Weekend), Johanna Spaey (Knack Focus, Feeling), Lukas De Vos (thrillerrecensent voor Knack.be), Patrick Van Gompel (VTM Nieuws) en John Vervoort (Het Nieuwsblad, De Standaard).

De winnaar van de Knack Hercule Poirotprijs krijgt €5000 en een gepersonaliseerde Mont Blanc-pen. De prijs wordt uitgereikt op 29 oktober 2017, tijdens de openingsdag van de Boekenbeurs. Tegelijk worden ook de tweede ‘Fred Braeckman’ award voor het beste thrillerdebuut en de Knack.be publieksprijs uitgereikt. Voor deze laatste prijs kan het publiek binnenkort stemmen via Knack.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content