Handschriften Founding Father Hamilton brengen 2,6 miljoen dollar op

© GF

Een verzameling handgeschreven documenten van de Amerikaanse ‘Founding Father’ Alexander Hamilton heeft op een veiling net geen 2,6 miljoen dollar (ongeveer 2,4 miljoen euro) opgeleverd.

De honderden brieven en manuscripten van de eerste Amerikaanse minister van Financiën uit de geschiedenis wekten de interesse van historici, maar ook van theaterliefhebbers, zo meldde venduhuis Sotheby’s na de veiling.

De grote interesse voor Hamilton (1757-1804) is mede te danken aan een onder een prijzen- en qua bezoekersaantallen geldregen bedolven Broadway-Musical. In die musical wordt het leven van Hamilton op hiphoptonen verteld, zeer tot tevredenheid van het jonge volkje.

Veel interesse was er ook voor een document uit 1777 van de hand van (toen nog) generaal George Washington, die in 1789 werd beëdigd als eerste president van de VS. Met dat document benoemde Washington de toen 20 jaar oude Hamilton tot adjudant in de onafhankelijkheidsoorlog tegen de Britten. De nieuwe eigenaar betaalde 213.000 dollar (200.000 euro) voor het papier.

Partner Content