David Grossman wint de Prix Médicis Étranger 2011

© Epa

De Israëlische schrijver David Grossman heeft de prestigieuze Prix Médicis Étranger 2011 gewonnen voor zijn roman Een vrouw op de vlucht voor een bericht.

De Prix Médicis Étranger is de Franse literatuurprijs voor het beste buitenlandse boek van het jaar. Eerder ontving Grossman voor Vrouw op de vlucht voor een bericht ook al de Vredesprijs van de Duitse Boekhandel.

Een vrouw op de vlucht voor een bericht vertelt het verhaal van een vrouw, haar twee zoons en hun verschillende vaders. Een roman over vriendschap en ruimdenkendheid, over een grote liefde en een versmade liefde, over ouderschap en over je weg in het leven.

Maar het is vooral een ongeëvenaarde roman over de bijna heldhaftige inspanning van een moeder om een gezin in stand te houden in een klein verscheurd land. Volgens NRC Handelsblad is deze roman ‘Grossmans belangrijkste boek tot nu toe.’

David Grossman (1954) is een van Israëls bekendste schrijvers. Zijn werk omvat behalve essays, kinderboeken en een toneelstuk inmiddels acht romans, waaronder Het zigzagkind (1996), Jij bent mijn mes (2000) en Haar lichaam weet het (2004). Vier romans van Grossman zijn verfilmd, de verfilming van Het zigzagkind is momenteel in volle gang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content