Chinezen bouwen exacte replica Titanic

Acteur Bernard Hill op een persconferentie in Hongkong © REUTERS

Een Chinees bedrijf is van plan om een levensgrote kopie na te bouwen van de Titanic.

Een energiebedrijf uit China wil in de afgelegen Chinese provincie Szechuan een levensgrote replica nabouwen van de Titanic. Dat meldt de nieuwssite Quartz. De kosten van het project worden geraamd op zo’n 125 miljoen euro.

Met de replica wil het energiebedrijf ‘verantwoordelijkheid aanmoedigen en aansporen tot reflectie over de tekortkomingen van het schip’. De nieuwe Titanic zal voor anker liggen in een haven langs een rivier. Daar zal de boot dienst doen als een toeristische attractie, die de economie van de provincie Szechuan moet stimuleren. De bouw van het schip zal volgens het bedrijf twee jaar in beslag nemen.

Fascinatie

China is al jaren gefascineerd door het ‘onzinkbare’ stoomschip, dat in 1912 verging na een aanvaring met een ijsberg. Toen de gelijknamige film van James Cameron uit 1997 in China voor een tweede keer in de bioscoopzalen kwam in 2012, bracht dat tijdens het openingsweekeinde alleen al zo’n 50 miljoen euro op.

Ook de Australische miljardair Clive Palmer is van plan een exacte kopie na te bouwen van de Titanic om er vervolgens scheepsreizen mee te organiseren. Onlangs heeft hij laten weten dat er inmiddels al 40.000 Chinese geïnteresseerden zijn voor de eerste reis in 2016. (YD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content