De Chinese viceminister van Handel, Wang Shouwen, kondigde vrijdag een eerstefase-akkoord aan met de VS. Het voorlopig akkoord houdt in dat de VS stap voor stap de heffingen op Chinese producten zouden opheffen. Als deel van het akkoord zou China de invoer vanuit de VS opdrijven. In een tweet bevestigde de Amerikaanse president het eerstefase-akkoord.

China gaat akkoord om op grote schaal Amerikaanse landbouw-, energie- en andere producten aan te kopen, aldus Trump. De Amerikaanse heffingen die op 15 december zouden ingaan, zullen als gevolg van de deal niet worden toegepast, aldus nog de Amerikaanse president. De tarieven van 25 procent blijven wel gelden. De gesprekken over de volgende fase van het akkoord zullen 'onmiddellijk' starten, tweette Trump, die het over een 'geweldige' deal had voor iedereen. De twee grootste economieën ter wereld zitten al 18 maanden in een handelsdispuut verwikkeld.

De Chinese viceminister van Handel, Wang Shouwen, kondigde vrijdag een eerstefase-akkoord aan met de VS. Het voorlopig akkoord houdt in dat de VS stap voor stap de heffingen op Chinese producten zouden opheffen. Als deel van het akkoord zou China de invoer vanuit de VS opdrijven. In een tweet bevestigde de Amerikaanse president het eerstefase-akkoord. China gaat akkoord om op grote schaal Amerikaanse landbouw-, energie- en andere producten aan te kopen, aldus Trump. De Amerikaanse heffingen die op 15 december zouden ingaan, zullen als gevolg van de deal niet worden toegepast, aldus nog de Amerikaanse president. De tarieven van 25 procent blijven wel gelden. De gesprekken over de volgende fase van het akkoord zullen 'onmiddellijk' starten, tweette Trump, die het over een 'geweldige' deal had voor iedereen. De twee grootste economieën ter wereld zitten al 18 maanden in een handelsdispuut verwikkeld.