Child Focus lanceert ‘Child Alert’

© Belga

Child Focus gaat onrustwekkende verdwijningen van kinderen in ons land vanaf midden februari onmiddellijk via televisie, e-mail en sms melden.

Het is niet de bedoeling om voor elk weglopertje een flashbericht te versturen. Enkel wanneer het vermoeden bestaat dat het leven van het kind mogelijk in gevaar is. Bij een ontvoering door een onbekende bijvoorbeeld, zoals bij Stacy en Nathalie. Of wanneer een erg jong kind in verdachte omstandigheden verdwijnt, zoals bij Younes.

Tv en gsm

Child Focus zal in dergelijke gevallen in overleg met politie en gerecht een algemeen “Child Alert” verspreiden dat, zoals dat nu al bestaat voor nieuwsberichten, via sms wordt verspreid.

De alert zal ook onmiddellijk op televisie te zien zijn. In het bericht zal informatie en een foto staan van het kind, maar eventueel ook gegevens over een mogelijke dader. Bedoeling is dat getuigen dan zo snel mogelijk bellen naar een algemeen noodnummer dat volgende week wordt bekendgemaakt.

Nagenoeg alle radio- en tv-zenders en gsm-operatoren stappen mee in het systeem, aldus de Gazet van Antwerpen. Volgens de krant bestaat een soortgelijk systeem al in het buitenland en werden hierdoor al meerdere kinderen van een gewisse dood gered.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content