Charlie Sheen naar luxegevangenis

© Reuters

Ook in de gevangenis hebben wereldsterren een voetje voor.

Als acteur Charlie Sheen, zoals voorzien, zijn celstraf moet uitzitten in het mondaine skioord Aspen in de Amerikaanse staat Colorado, verblijft hij in een “cel” met kamerbreed tapijt en krijgt hij elke dag twee gezonde warme maaltijden geserveerd.

“In de Pitkin County Jail is de enige straf het verlies van je vrijheid. Verder dan dat gaat het niet”, aldus sheriff Bob Braudis. “We willen de veroordeelden in een betere toestand laten vertrekken dan toen ze binnenkwamen.” Braudis was nauw betrokken bij de constructie van de gevangenis in 1984. Hij was vastbesloten om een “menselijke instelling” te bouwen waarbij persoonlijk contact centraal staat. “Ons personeel leeft met de gevangenen samen”, zegt Braudis. “Ze praten met hen, luisteren naar hen, eten met hen.”

Mishandeling

De gevangenen spenderen het grootste deel van hun tijd in de gemeenschappelijke kamer waar ze kunnen lezen, kaarten, tv kijken, of gewoon een babbeltje slaan. Ze mogen ook telefoneren, e-mailen, bezoek ontvangen en aan sport doen. De instelling kan 24 gevangenen huisvesten en heeft 12 personeelsleden in dienst. Rond deze tijd van het jaar schommelt het aantal gevangenen rond de 15.

Charlie Sheen, bekend van de komedie “Two and a Half Men”, moet voor de rechter verschijnen voor de mishandeling van zijn echtgenote. Er hangt hem een celstraf van 30 dagen boven het hoofd.

Aspen is een bekend skioord voor Hollywoodsterren, rijke zakenmannen en -vrouwen en machtige politici.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content