Charles Michel volgt Didier Reynders op

Michel haalde het tijdens de voorzittersverkiezingen van Daniel Bacquelaine.

Charles Michel is door de leden van de MR verkozen tot nieuwe partijvoorzitter in opvolging van Didier Reynders.Dat blijkt uit de uitslag van de stemming die vrijdagavond werd bekendgemaakt.

De ontslagnemende minister van Ontwikkelingssamenwerking haalde het van zijn uitdager Daniel Bacquelaine, Kamerfractieleider van de MR.

Michel (35) behaalde 54,75 procent van de stemmen. De nieuwe voorzitter treedt op 14 februari in functie en krijgt een mandaat van vier jaar.

Minister van Ontwikkelingssamenwerking

Charles Michel is de zoon van MR-kopstuk en voormalig Europees Commissaris Louis Michel. Hij werd op 21 december 1975 geboren in Namen. Michel, een licentiaat in de rechten, werd in 1999 verkozen in de Kamer.

In 2000 werd hij Waals minister van Binnenlandse Aangelegenheden. In 2003 en 2007 werd Michel opnieuw verkozen tot Kamerlid. Hij is ook burgemeester van Waver. Eind 2007 werd hij federaal minister van Ontwikkelingssamenwerking, een functie die hij nog steeds uitoefent.

Michel was één van de leiders van de zogenaamde Renaissancegroep binnen de MR, die de cumul van Reynders als partijvoorzitter, vicepremier en minister van Financiën aan de kaak stelde.

Onder aanhoudende druk werden uiteindelijk voorzittersverkiezingen uitgeschreven, waarvoor Michel zich als eerste kandidaat stelde. Zijn enige uitdager was Bacquelaine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content