Charles Michel: ‘N-VA schuift communautaire guerrilla volledig terzijde’

Charles Michel (MR) © BELGA

Coformateur Charles Michel (MR) rekent met N-VA op een ‘groot compromis’, dat de ‘communautaire guerrilla volledig terzijde schuift.’

De N-VA schuift de ‘communautaire guerrilla’ de komende vijf jaar volledig terzijde. Dat heeft coformateur Charles Michel (MR) verklaard op de RTBF-radio. Michel bestudeert samen met Kris Peeters (CD&V) de Zweedse coalitie, met MR, N-VA, CD&V en Open VLD.

“De absolute prioriteit is dat bedrijven de mogelijkheid krijgen om de werkgelegenheid te verdedigen en te verbeteren”, zei Michel bij RTBF. Ook de energiekosten moeten voor MR omlaag. In antwoord op de zorgen van de vakbonden verklaarde Michel zich “vastbesloten om onze sociale zekerheid te beschermen”. Hij beloofde de sociale partners te betrekken, maar rekent er ook op dat iedereen begrijpt dat er iets moet veranderen aan het pensioensysteem.

Aan de automatische indexering van de lonen wordt niet geraakt en ook de beperking van de werkloosheidsuitkeringen in de tijd is niet aan de orde, verzekerde Michel voorts. Hij gaf wel aan dat de besparingen die werden ingezet door de vorige regering zullen worden voortgezet in het hele land, niet enkel door de federale regering. Met N-VA rekent de coformateur op een ‘groot compromis’, dat de ‘communautaire guerrilla volledig terzijde schuift’. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content