CDH wijst CD&V en N-VA met de vinger

CDH-voorzitster Joëlle Milquet verwijt beide partijen dat ze niet bereid waren tot een compromis te komen.

CDH-voorzitster Joëlle Milquet wijst N-VA en CD&V met de vinger voor het mislukken van de opdracht van koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte.

Milquet verwijt beide partijen dat ze niet bereid waren tot een compromis te komen. ‘Een akkoord was nochtans mogelijk, maar door in de laatste rechte lijn nieuwe eisen te stellen werd dat onmogelijk gemaakt’, aldus Milquet.

Ze bedankt Vande Lanotte voor het geleverde werk en zijn persoonlijke betrokkenheid bij het zoeken naar oplossingen. Maar ze betreurt dat ondanks de herhaaldelijke vragen om de onderhandelingen te hervatten het zelfs niet mogelijk was om samen rond de tafel te zitten.

‘En dat ondanks de talrijke doorbraken sinds september, onder meer inzake de financieringswet’, aldus Milquet. Ze wijst erop dat de financieringswet voor N-VA en CD&V net het dossier was waarop de onderhandelingen vorig jaar in oktober spaak liepen.

In een mededeling zegt Milquet zich te willen inschrijven ‘in elk mogelijk scenario dat gebaseerd is op wederzijds respect, dat het land uit de crisis kan helpen en dat het algemeen belang en de toekomst van België verdedigt’.

Als men samen wil regeren, moet men compromissen sluiten. Dat moet de N-VA ertoe aanzetten te bewegen’, aldus Milquet op de RTBF.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content