Video | Nieuws

Bus met kinderen gekanteld op E40

Op de E40 ter hoogte van Middelkerke is een Britse bus met 34 kinderen aan boord gekanteld. Er viel één dode en tientallen anderen raakten gewond. De hulpdiensten zijn ter plaatse en het medisch interventieplan is afgekondigd.

Op de E40 in Middelkerke, in de richting van Jabbeke, is een Britse bus tegen een brugpijler gebotst. Aan boord zat een veertigtal passagiers, onder wie 34 kinderen. Het medisch interventieplan is afgekondigd, de hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Burgemeester Janna Rommel-Opstaele bevestigde ondertussen dat een begeleider het ongeval niet overleefde.

Bij een aanrijding op de E40 richting binnenland verloor de buschauffeur de controle over het stuur en kwam hij terecht tegen een brugpijler ter hoogte van de Diksmuidestraat. De chauffeur raakte daarbij zwaargewond, een begeleider die naast hem zat, heeft de klap niet overleefd, bevestigt ook het parket.

Op de bus zaten 34 kinderen tussen 11 en 13 jaar. Het gaat om Britse kinderen. Er waren nog zes begeleiders mee. Zij konden de bus met lichte verwondingen verlaten. De kinderen die er het ergst aan toe zijn, werden overgebracht naar het ziekenhuis, net als drie begeleiders. De andere kinderen en begeleiders werden naar een opvangcentrum in Middelkerke gebracht.

De E40 is ter hoogte van het ongeval volledig afgesloten. Omrijden kan via afrit Nieuwpoort. Er werd een verkeersdeskundige aangesteld om het ongeval te onderzoeken. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content