Bracke dient klacht in tegen Humo

Hij pikt het niet dat wordt gesuggereerd dat hij destijds in het zwart werd betaald voor columns in het weekblad van de socialisten.

Voormalig journalist en huidig N-VA-Kamerlid Siegfried Bracke stapt naar de Raad voor Journalistiek omdat hij zich door de redactie van Humo niet correct behandeld voelt. Volgens Bracke is er sprake van ‘een intentie tot reputatieschade’.
Humo had op 11 januari uitgebracht dat Bracke gedurende lange tijd (14 jaar) lid was van de socialistische partij.

Later maakte het weekblad via een anonieme bron bekend dat Bracke destijds een vaste column had in Doen, het partijblad van de Vlaamse socialisten. Bracke ondertekende die colums met een pseudoniem. Hij geeft toe dat hij de VRT niet op de hoogte bracht van zijn columns.

Bracke stoort zich aan de suggestie dat hij zou betaald zijn voor die bijdragen. De anonieme bron oppert dat dat in het zwart zou zijn gebeurd. ‘Ik weet ook dat hij liever niet betaald werd via een overschrijving op zijn rekening, maar zijn centen graag cash in een envelopje kreeg. Daar zal hij wel zijn redenen voor gehad hebben, zeker?’, zo luidde het.

Bracke zegt dat hij de columns gratis schreef. Verschillende kranten melden dinsdag dat hij naar de Raad voor Journalistiek stapt. Bracke spreekt van een deontologische fout en vraagt dat de raad uitspraak doet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content