Bouchez krijgt vingertik uit eigen rangen

Jean-Luc Crucke (MR) op 24 juli 2019. © Belga

Waals minister Jean-Luc Crucke (MR) roept zijn partijvoorzitter Georges-Louis Bouchez tot de orde. Hij ergert zich vooral aan de stijl en toon van Bouchez. Als je als liberalen boegbeelden als Alexander De Croo en Sophie Wilmès in de rangen hebt, dan moet je daar voluit achter gaan staan, in plaats van hen tegen te werken, zegt Crucke dinsdag in De Standaard.

Bouchez pookte de voorbije weken het debat over de hoofddoeken bij de overheid op. Een discussie over een sollicitante bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB sloeg daarbij over naar de federale regering. Premier Alexander De Croo moest zelfs na het vragenuurtje in de Kamer terugkeren naar het parlement omdat zijn relaas van het kernkabinet over de benoeming van een regeringscommissaris met hoofddoek schijnbaar niet strookte met wat MR-minister David Clarinval daarover even later tweette.

‘Dat was een stap te ver’, roept Waals minister Crucke zijn voorzitter nu tot de orde. ‘Wij hebben Vivaldi gewild. Wij, de liberalen. Dit was de regering waar we ons voor ingespannen hebben. En die heeft alles in handen om te slagen. Maar dan moeten we verdorie ook maken dat ze kan slagen en ophouden met haar de hele tijd stokken in de wielen te steken. Want dan krijg je een perfect recept voor een overwinning van de ­extremen’, klinkt het streng. Crucke heeft het vooral over de stijl van de voorzitter. ‘Zijn standpunt over neutraliteit en de hoofddoek, daar is volgens mij 95 procent van de MR het mee eens’, aldus Crucke. ‘Maar de manier waarop hij er dan invliegt, dat kan echt niet.’

Partner Content