Bommelding Dendermonde: vier bussen aan de kant gezet

© belgaimage

In Dendermonde zijn vier bussen aan de kant gezet, nadat de politie een bommelding binnenkreeg. De zoekacties hebben voorlopig nog niets opgeleverd.

Na de melding dat er een bom zou ontploffen op een bus van De Lijn ter hoogte van de politierechtbank in Dendermonde, zijn dinsdagmorgen vier bussen van De Lijn aan de kant gezet en doorzocht. Dat zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt van De Lijn Oost-Vlaanderen. Voorlopig hebben alle zoekacties nog niets opgeleverd.

Bij het noodnummer 101 kwam de melding dat ‘om 9.15 u. een autobus van De Lijn tot ontploffing zou gebracht worden op de Noordlaan ter hoogte van het Justitiegebouw’, aldus het gemeentebestuur van Dendermonde. Het gebouw aan de Noordlaan werd ontruimd en de aanwezigen werden opgevangen in het Administratief Centrum.

Gerechtsgebouw

Eén lijnbus werd op de Noordlaan tot stilstand gebracht en de passagiers werden ook naar het Administratief Centrum gebracht. ‘In totaal werden vier bussen die rond dat tijdstip aan het gerechtsgebouw passeerden aan de kant gezet’, zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt van De Lijn Oost-Vlaanderen.

‘Het gaat om twee bussen in Aalst, één in Hamme en één in Dendermonde. Over het resultaat van de sweepings kan ik nog geen informatie geven. Het parket zal daarover meer informatie geven.’

Bommelding school Charleroi

Eerder op de ochtend werden leerlingen van het Sint-André Instituut in Charleroi geëvacueerd na een bommelding. De lokale politie van Charleroi is gestart met een zoekactie van de schoolgebouwen.

Een anonieme beller meldde de aanwezigheid van een springtuig in de school, gelegen aan de Rue du Parc. De lokale politie werd verwittigd en begon in overleg met de schooldirectie met de evacuatie van de school. Enkele honderden leerlingen werd naar het naburige Astridpark geleid. Meerdere aanpalende straten werden gesloten voor het verkeer. De zoekactie van de ordediensten is nog aan de gang.

Ook gisteren kregen verschillende politiediensten bommeldingen binnen. Telkens bleek het om loos alarm te gaan.(Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content