Willem Elsschot komt terug tot leven tijdens 'Lezen op Zondag'
Op zondag 19 juni presenteert 'Lezen op Zondag' zijn nieuwe literaire brunch in de Gentse Handelsbeurs. Knack-journalist Piet Piryns zal die dag Annelies Beck interviewen over haar debuut 'Over het Kanaal'. De VRT-journaliste schreef het boek over haar familie die tijdens de Eerste Wereldoorlog ondergedoken leefde in het Schotse Glasgow. Ook Knack-directeur Rik Van Cauwelaert zal aanwezig zijn. Hij praat met Vic van de Reijt, de auteur van 'Elsschot. Leven en werken van Alfons De Ridder'. VRT-nieuwsanker Martine Tanghe interviewt Jan Vanoortelboom over 'De Verzonken Jongen'. Johan de Boose wordt geïnterviewd over zijn roman 'Bloedgetuigen'.
Inschrijven voor Lezen op Zondag kan via deze link.

Tweede 'Ons Erfdeel' van het jaar uitgebracht

De Vlaams-Nederlandse culturele tijdschrift 'Ons Erfdeel' heeft haar nieuw nummer klaar. Daarin gaat het onder meer over het Antwerpse MAS en andere stadsmusea. Maar ook over de crisis binnen de kerk. Volgens Patrick Loobuyck is die fundamenteler dan de recente schandalen doen vermoeden. Het werk van Ramsey Nasr wordt geanalyseerd en ook muzikant Daan Stuyven passeert de revue. Ons Erfdeel komt vier keer per jaar uit. Een nummer kost 17 euro en is in enkele dagbladhandels verkrijgbaar. U kunt het ook online bestellen.

Libris Literatuurprijs vanavond uitgereikt Vanavond wordt voor de vierentwintigste keer de Libris Literatuurprijs uitgereikt. Onder de zes genomineerden is er ook een Vlaming: Yves Petry maakt met 'De Maagd Marino' kans op zijn eerste grote literaire prijs. Ook Arnon Grunberg is genomineerd met zijn boek 'Huid en Haar'. Grunberg kaapte de Libris Literatuurpijs weg in 2007 met zijn boek 'Tirza', dat in tussentijd ook verfilmd werd. De andere genomineerden zijn Gerbrand Bakker met 'De Omweg', Peter Buwalda met 'Bonita Avenue', Adriaan van Dis met 'Tikkop' en Esther Gerritsen met 'Superduif'. Wie genomineerd wordt voor de prijs krijgt 2500 euro. De winnaar krijgt daar nog eens 50.000 euro bovenop. De uitreiking wordt vanavond live uitgezonden tijdens 'Nieuwsuur' op Nederland 2.

Willem Elsschot komt terug tot leven tijdens 'Lezen op Zondag' Op zondag 19 juni presenteert 'Lezen op Zondag' zijn nieuwe literaire brunch in de Gentse Handelsbeurs. Knack-journalist Piet Piryns zal die dag Annelies Beck interviewen over haar debuut 'Over het Kanaal'. De VRT-journaliste schreef het boek over haar familie die tijdens de Eerste Wereldoorlog ondergedoken leefde in het Schotse Glasgow. Ook Knack-directeur Rik Van Cauwelaert zal aanwezig zijn. Hij praat met Vic van de Reijt, de auteur van 'Elsschot. Leven en werken van Alfons De Ridder'. VRT-nieuwsanker Martine Tanghe interviewt Jan Vanoortelboom over 'De Verzonken Jongen'. Johan de Boose wordt geïnterviewd over zijn roman 'Bloedgetuigen'. Inschrijven voor Lezen op Zondag kan via deze link. Tweede 'Ons Erfdeel' van het jaar uitgebracht De Vlaams-Nederlandse culturele tijdschrift 'Ons Erfdeel' heeft haar nieuw nummer klaar. Daarin gaat het onder meer over het Antwerpse MAS en andere stadsmusea. Maar ook over de crisis binnen de kerk. Volgens Patrick Loobuyck is die fundamenteler dan de recente schandalen doen vermoeden. Het werk van Ramsey Nasr wordt geanalyseerd en ook muzikant Daan Stuyven passeert de revue. Ons Erfdeel komt vier keer per jaar uit. Een nummer kost 17 euro en is in enkele dagbladhandels verkrijgbaar. U kunt het ook online bestellen. Libris Literatuurprijs vanavond uitgereikt Vanavond wordt voor de vierentwintigste keer de Libris Literatuurprijs uitgereikt. Onder de zes genomineerden is er ook een Vlaming: Yves Petry maakt met 'De Maagd Marino' kans op zijn eerste grote literaire prijs. Ook Arnon Grunberg is genomineerd met zijn boek 'Huid en Haar'. Grunberg kaapte de Libris Literatuurpijs weg in 2007 met zijn boek 'Tirza', dat in tussentijd ook verfilmd werd. De andere genomineerden zijn Gerbrand Bakker met 'De Omweg', Peter Buwalda met 'Bonita Avenue', Adriaan van Dis met 'Tikkop' en Esther Gerritsen met 'Superduif'. Wie genomineerd wordt voor de prijs krijgt 2500 euro. De winnaar krijgt daar nog eens 50.000 euro bovenop. De uitreiking wordt vanavond live uitgezonden tijdens 'Nieuwsuur' op Nederland 2.