Komende zondag is het niet alleen Open Monumentendag bij ons, maar ook in Nederland. In Amsterdam gaat dan het Harry Mulisch Huis open voor het publiek, met als absolute blikvanger diens werkkamer, zoals hij die sinds zijn dood op 30 oktober 2010 heeft achtergelaten.

Jugendstil

Mulisch woonde sinds 1958 in het bekende pand aan de Leidsekade in Amsterdam. De Jugendstil-foyer van het nabijgelegen Hotel Américain was een van zijn favoriete honken en wie geluk had, kon hem in de buurt van het Leidseplein trouwens zien flaneren.

Pijpenrek

Na zijn dood besloten besloten zijn vrienden samen met de verantwoordelijken van het Nederlandse Letterkundige Museum om zijn huis als museum in te richten: Mulisch' werkkamer werd in de oorspronkelijke staat bewaard, inclusief het bekende pijpenrek. In een andere ruimte worden wisselende exposities ingericht die telkens weer een ander facet van het rijke oeuvre van Mulisch zullen belichten.

Vanaf morgen kan het Mulisch Huis dus eindelijk bezocht worden. Toegang ervan is gratis.

Frank Hellemans

Komende zondag is het niet alleen Open Monumentendag bij ons, maar ook in Nederland. In Amsterdam gaat dan het Harry Mulisch Huis open voor het publiek, met als absolute blikvanger diens werkkamer, zoals hij die sinds zijn dood op 30 oktober 2010 heeft achtergelaten.JugendstilMulisch woonde sinds 1958 in het bekende pand aan de Leidsekade in Amsterdam. De Jugendstil-foyer van het nabijgelegen Hotel Américain was een van zijn favoriete honken en wie geluk had, kon hem in de buurt van het Leidseplein trouwens zien flaneren. PijpenrekNa zijn dood besloten besloten zijn vrienden samen met de verantwoordelijken van het Nederlandse Letterkundige Museum om zijn huis als museum in te richten: Mulisch' werkkamer werd in de oorspronkelijke staat bewaard, inclusief het bekende pijpenrek. In een andere ruimte worden wisselende exposities ingericht die telkens weer een ander facet van het rijke oeuvre van Mulisch zullen belichten.Vanaf morgen kan het Mulisch Huis dus eindelijk bezocht worden. Toegang ervan is gratis.Frank Hellemans