De Boekenweek is nog maar net voorbij en de Jeugdboekenweek is volop in full swing of daar dient zich vanaf morgen - en vooral in Nederland - een nieuwe week aan: die van de Klassieken namelijk, inclusief cadeauboekje - tegen 2,50 euro - dat dit jaar 'Te wapen! heet, naar het thema van de achtste Week van de Klassieken.

Acht spraakmakende veldslagen

GF
© GF

Fik Meijer, ook in Vlaanderen geen onbekende met zijn historische boeken over de Romeinse tijd en de apostel Paulus, schreef samen met Hein van Dolen en Olivier Hekster een boekje over oorlog in de klassieke oudheid. 'Te wapen!' reconstrueert acht spraakmakende veldslagen uit de Grieks-Romeinse tijd.

Perzisch vuur

Tussen 19 en 27 maart 2015 stelt Uitgeverij Athenaeum speciaal ter gelegenheid van de Week van de Klassieken trouwens een gratis e-boek beschikbaar: Tom Hollands 'Perzisch vuur' over de Grieks-Perzische oorlogen in de vijfde eeuw voor Christus. Het e-boek komt tijdens de Week van de Klassieken van 19 tot en met 27 maart 2015 als download beschikbaar op de website van de Week van de Klassieken.

Frank Hellemans

De Boekenweek is nog maar net voorbij en de Jeugdboekenweek is volop in full swing of daar dient zich vanaf morgen - en vooral in Nederland - een nieuwe week aan: die van de Klassieken namelijk, inclusief cadeauboekje - tegen 2,50 euro - dat dit jaar 'Te wapen! heet, naar het thema van de achtste Week van de Klassieken.Acht spraakmakende veldslagenFik Meijer, ook in Vlaanderen geen onbekende met zijn historische boeken over de Romeinse tijd en de apostel Paulus, schreef samen met Hein van Dolen en Olivier Hekster een boekje over oorlog in de klassieke oudheid. 'Te wapen!' reconstrueert acht spraakmakende veldslagen uit de Grieks-Romeinse tijd.Perzisch vuurTussen 19 en 27 maart 2015 stelt Uitgeverij Athenaeum speciaal ter gelegenheid van de Week van de Klassieken trouwens een gratis e-boek beschikbaar: Tom Hollands 'Perzisch vuur' over de Grieks-Perzische oorlogen in de vijfde eeuw voor Christus. Het e-boek komt tijdens de Week van de Klassieken van 19 tot en met 27 maart 2015 als download beschikbaar op de website van de Week van de Klassieken. Frank Hellemans