Om de verschijning van het eerste Nederlandstalige woordenboek van stijlfiguren door Knacks huisdichter Paul Claes te lanceren, bedacht uitgeverij Vantilt een originele publiekswedstrijd: dagelijks kan de lezer op een ludieke manier zijn stijlkennis etaleren én er het 'Groot retorisch woordenboek' van Claes bovenop krijgen.

Wolf in de media

Vandaag wordt de lezer opgeroepen om een orginele en goed bekkende naam voor de wolf te verzinnen die onlangs in Noord-Nederland opdook. Introduceer een term voor de wolf en pas daarbij een zo effectief mogelijke stijlfiguur toe om zijn kans op mediasucces te vergroten, luidt het. Als voorbeeld wordt de terroroehoe geciteerd waarin én een klanknabootsing én een antithese - de tegenstelling tussen het liefelijke oehoe en het negatieve terreur - werden verwerkt.

Opdracht is dus om iets identieks voor de wolf te verzinnen. Een lezer postte al een suggestie: de wiederzurückwolf.

Frank Hellemans

Om de verschijning van het eerste Nederlandstalige woordenboek van stijlfiguren door Knacks huisdichter Paul Claes te lanceren, bedacht uitgeverij Vantilt een originele publiekswedstrijd: dagelijks kan de lezer op een ludieke manier zijn stijlkennis etaleren én er het 'Groot retorisch woordenboek' van Claes bovenop krijgen.Wolf in de mediaVandaag wordt de lezer opgeroepen om een orginele en goed bekkende naam voor de wolf te verzinnen die onlangs in Noord-Nederland opdook. Introduceer een term voor de wolf en pas daarbij een zo effectief mogelijke stijlfiguur toe om zijn kans op mediasucces te vergroten, luidt het. Als voorbeeld wordt de terroroehoe geciteerd waarin én een klanknabootsing én een antithese - de tegenstelling tussen het liefelijke oehoe en het negatieve terreur - werden verwerkt. Opdracht is dus om iets identieks voor de wolf te verzinnen. Een lezer postte al een suggestie: de wiederzurückwolf. Frank Hellemans