Op vrijdag 26 november organiseert deBuren Qwerty & Azerty, de literaire quiz der Lage Landen, in het Antwerpse Atheneum op de Rooseveltplaats waar Paul Van Ostaijen en Wilem Elsschot hun literaire carrière begonnen. Iedereen kan die dag deelnemen aan de quiz, en ofwel individueel ofwel per ploeg inschrijven.

Om de lezende quizzers in de aanloop naar 26 november alvast warm te laten lopen, volgt hier elke dag een trio literaire quizvragen. Graag antwoorden op info@deburen.eu en dat vóór 24u. De titel van de mail is: Boekenburen wedstrijd. Vervolgens voornaam, naam, gsm-nummer en adresgegevens vermelden. En uiteraard de antwoorden op vraag 1, 2 en 3 in die volgorde.


Er zijn drie dagwinnaars die een CD van het programma van Pat Donnez over Elsschot kunnen winnen en drie eindwinnaars indien ze die alle (negen) vragen juist beantwoorden. Zij ontvangen een prijzenpakket ter waarde van 25 euro. Wie deelneemt voor deze eindwinst dient uiterlijk op 22 november zijn negen antwoorden in te sturen. De dagelijkse deelnemers dus voor 24 u van de dag in kwestie insturen.

De juiste antwoorden én de winnaaars worden op 30 november op Knack Boekenburen bekend gemaakt.

De vragen voor deze eerste dag zijn:
1.
Hij won in 2003 als Nederbelg de eerste Vlaamse cultuurprijs voor de Strip en woont in de Vlaamse Kempen. Hij verzon de prentjes bij werk van Willem Elsschot en Gerard Reve. Welke stripauteur vond in zijn eentje een nieuw stripgenre uit? 2. U kent ongetwijfeld Libris Literatuurprijswinnaar Bernard Dewulf. Maar hoe heette zijn debuut ook al weer? 3.
Van welke roman is dit de eerste zin? "Ver, ver weg in de tweede wereldoorlog woonde een zekere Anton Steenwijk met zijn ouders en zijn broer aan de rand van Haarlem." a) 'De donkere kamer' van Damokles van W.F. Hermans b) 'Kort Amerikaans' van Jan Wolkers c) 'De aanslag' van Harry Mulisch Succes!Antwoorden op info@deburen.eu. De titel van de mail is: Boekenburen wedstrijd. Vervolgens voornaam, naam, gsm-nummer en adresgegevens vermelden. En uiteraard de antwoorden op vraag 1, 2 en 3 in die volgorde.

Iedereen kan op vrijdag 26 november deelnemen aan de literatuurquiz, en hier ofwel individueel ofwel per ploeg inschrijven.

Op vrijdag 26 november organiseert deBuren Qwerty & Azerty, de literaire quiz der Lage Landen, in het Antwerpse Atheneum op de Rooseveltplaats waar Paul Van Ostaijen en Wilem Elsschot hun literaire carrière begonnen. Iedereen kan die dag deelnemen aan de quiz, en ofwel individueel ofwel per ploeg inschrijven. Om de lezende quizzers in de aanloop naar 26 november alvast warm te laten lopen, volgt hier elke dag een trio literaire quizvragen. Graag antwoorden op info@deburen.eu en dat vóór 24u. De titel van de mail is: Boekenburen wedstrijd. Vervolgens voornaam, naam, gsm-nummer en adresgegevens vermelden. En uiteraard de antwoorden op vraag 1, 2 en 3 in die volgorde. Er zijn drie dagwinnaars die een CD van het programma van Pat Donnez over Elsschot kunnen winnen en drie eindwinnaars indien ze die alle (negen) vragen juist beantwoorden. Zij ontvangen een prijzenpakket ter waarde van 25 euro. Wie deelneemt voor deze eindwinst dient uiterlijk op 22 november zijn negen antwoorden in te sturen. De dagelijkse deelnemers dus voor 24 u van de dag in kwestie insturen. De juiste antwoorden én de winnaaars worden op 30 november op Knack Boekenburen bekend gemaakt. De vragen voor deze eerste dag zijn: 1. Hij won in 2003 als Nederbelg de eerste Vlaamse cultuurprijs voor de Strip en woont in de Vlaamse Kempen. Hij verzon de prentjes bij werk van Willem Elsschot en Gerard Reve. Welke stripauteur vond in zijn eentje een nieuw stripgenre uit? 2. U kent ongetwijfeld Libris Literatuurprijswinnaar Bernard Dewulf. Maar hoe heette zijn debuut ook al weer? 3.Van welke roman is dit de eerste zin? "Ver, ver weg in de tweede wereldoorlog woonde een zekere Anton Steenwijk met zijn ouders en zijn broer aan de rand van Haarlem." a) 'De donkere kamer' van Damokles van W.F. Hermans b) 'Kort Amerikaans' van Jan Wolkers c) 'De aanslag' van Harry Mulisch Succes!