Steven Brower - Satchmo: The Wonderful World and Art of Louis Armstrong
Uitgeverij: Harry N. Abrams
Aantal pagina's: 256
ISBN: 978-08-109-9528-4

'Uncle Satchmo' kon niet alleen uitstekend met een trompet overweg, ook met schaar, lijm en plakband was hij erg handig.

Dat blijkt althans uit The Wonderful World and Art of Louis Armstrong , een boek dat een overzicht van het leven en de carrière van de jazzlegende brengt aan de hand van de kunstwerken van zijn hand.

Al is 'kunst' misschien een iets te groot woord: ook al probeert Brower in zijn bijschriften op bijna ontroerende wijze Jan Hoet naar de kroon te steken, de werkjes van Armstrong zijn meestal niet meer dan veredelde collages, gemaakt tijdens een van zijn vele tournees.

Maar de verzameling knip- en plakwerk toont wel een heel ander en charmant beeld van de trompettist, samen met de brieven en verhalen die ook een plaatsje hebben gekregen in dit boek.

Stefaan Werbrouck in Focus Knack

'Uncle Satchmo' kon niet alleen uitstekend met een trompet overweg, ook met schaar, lijm en plakband was hij erg handig.Dat blijkt althans uit The Wonderful World and Art of Louis Armstrong , een boek dat een overzicht van het leven en de carrière van de jazzlegende brengt aan de hand van de kunstwerken van zijn hand.Al is 'kunst' misschien een iets te groot woord: ook al probeert Brower in zijn bijschriften op bijna ontroerende wijze Jan Hoet naar de kroon te steken, de werkjes van Armstrong zijn meestal niet meer dan veredelde collages, gemaakt tijdens een van zijn vele tournees.Maar de verzameling knip- en plakwerk toont wel een heel ander en charmant beeld van de trompettist, samen met de brieven en verhalen die ook een plaatsje hebben gekregen in dit boek.Stefaan Werbrouck in Focus Knack