J.K.Rowling heeft blijkbaar de smaak van het thrillerschrijven goed te pakken. Nadat ze vorig jaar in april 2013 debuteerde met 'Koekoeksjong', komt ze op 24 juni met een vervolg 'De zijdeworm' met dezelfde private eye in de hoofdrol.

Gebelgd

Rowling mocht dan wel gebelgd zijn dat haar pseudoniem Robert Galbraith vlak na verschijnen reeds werd ontmaskerd, de reacties op 'Koekoeksjong', een detectiveroman met een gekwetste Afghanistan-veteraan in de hoofdrol, waren zowel in de kritiek als bij het publiek ronduit positief. Dat was wel even anders met haar officiële, 'volwassen' debuut 'Een goede raad', een politiek-satirische roman, die in 2012 door de recensenten werd neergesabeld.

Ideale zwembadroman

Wanneer precies de Nederlandse vertaling van 'The Silkworm' bij Meulenhoff Boekerij, een dochter van het Vlaamse Lannoo-concern, verschijnt, is nog niet bekend maar allicht zal vertaalster Sabine Mutsaers een tandje bijsteken om deze tweede thriller van Rowling-Galbraith tegen de zomer uit te hebben. Kwestie van de ideale zwembadroman bij het begin van het vakantieseizoen in de markt te kunnen zetten, zoals dat dan heet.

Het lijkt er dus op dat Rowling opnieuw aan een succesreeks is begonnen. Ze had zelf immers na de publicatie van 'Koekoeksjong' te kennen gegeven dat ze best wel een detectiveserie zag zitten. Cormoran Strike, zoals haar hoofdrolspeler in de Galbraith-thrillercyclus heet, is dus goed op weg om de nieuwe Harry Potter voor volwassenen te worden.

Frank Hellemans

J.K.Rowling heeft blijkbaar de smaak van het thrillerschrijven goed te pakken. Nadat ze vorig jaar in april 2013 debuteerde met 'Koekoeksjong', komt ze op 24 juni met een vervolg 'De zijdeworm' met dezelfde private eye in de hoofdrol.GebelgdRowling mocht dan wel gebelgd zijn dat haar pseudoniem Robert Galbraith vlak na verschijnen reeds werd ontmaskerd, de reacties op 'Koekoeksjong', een detectiveroman met een gekwetste Afghanistan-veteraan in de hoofdrol, waren zowel in de kritiek als bij het publiek ronduit positief. Dat was wel even anders met haar officiële, 'volwassen' debuut 'Een goede raad', een politiek-satirische roman, die in 2012 door de recensenten werd neergesabeld.Ideale zwembadromanWanneer precies de Nederlandse vertaling van 'The Silkworm' bij Meulenhoff Boekerij, een dochter van het Vlaamse Lannoo-concern, verschijnt, is nog niet bekend maar allicht zal vertaalster Sabine Mutsaers een tandje bijsteken om deze tweede thriller van Rowling-Galbraith tegen de zomer uit te hebben. Kwestie van de ideale zwembadroman bij het begin van het vakantieseizoen in de markt te kunnen zetten, zoals dat dan heet.Het lijkt er dus op dat Rowling opnieuw aan een succesreeks is begonnen. Ze had zelf immers na de publicatie van 'Koekoeksjong' te kennen gegeven dat ze best wel een detectiveserie zag zitten. Cormoran Strike, zoals haar hoofdrolspeler in de Galbraith-thrillercyclus heet, is dus goed op weg om de nieuwe Harry Potter voor volwassenen te worden.Frank Hellemans