Wekelijks publiceert GfKBelgium, samen met Boek.be, de stand van (verkoops)zaken in de Vlaamse boekhandel. Deze keer gaat het om week 45 die liep van 3 tot en met 9 november. Griet Op De Beeck blijft met 'Kom hier dat ik u kus', haar tweede roman , nu al weken op kop staan in die verkoop terwijl ook 'Vele hemels boven de zevende', haar debuut van verleden jaar, nog steeds op plaats 5 prijkt.

Beurskoper is geen boekhandelkoper

Opvallend hoe 'Woesten' van Kris Van Steenberge, debuutprijswinnaar en auteur van de best verkochte Vlaamse roman op de Boekenbeurs, in geen verten te bekennen is. Of hoe de koper op de beurs toch serieus verschilt van die in de plaatselijke boekhandel blijkbaar.

Omer in plaats van Duvel

Aspe daarentegen, die het ook met een Omer in plaats van een Duvel aan zijn zij altijd goed doet op de Boekenbeurs, voert met 'Zonder voorschrift' de top 10 van best verkochte spannende boeken aan terwijl Lena 'Girls' Dunham, die haar kat stuurde naar het boekenfeest, toch met haar 'Not that kind of girl' de hitparade van de veel geplaagde literaire non-fictie leidt.

AKO Literatuurprijs

'Oorlog en terpentijn', de bejubelde familieroman van Stefan Hertmans, staat op plaats 10 bij best verkochte romans en dreigt dus na maanden uit de hitlijsten te verdwijnen. Tenzij het WO I-verhaal vanavond de AKO Literatuurprijs wegkaapt. Dan is Hertmans' steadyseller de komende weken opnieuw niet meer weg te branden uit Vlaanderens commerciële finest.

Frank Hellemans

Wekelijks publiceert GfKBelgium, samen met Boek.be, de stand van (verkoops)zaken in de Vlaamse boekhandel. Deze keer gaat het om week 45 die liep van 3 tot en met 9 november. Griet Op De Beeck blijft met 'Kom hier dat ik u kus', haar tweede roman , nu al weken op kop staan in die verkoop terwijl ook 'Vele hemels boven de zevende', haar debuut van verleden jaar, nog steeds op plaats 5 prijkt. Beurskoper is geen boekhandelkoperOpvallend hoe 'Woesten' van Kris Van Steenberge, debuutprijswinnaar en auteur van de best verkochte Vlaamse roman op de Boekenbeurs, in geen verten te bekennen is. Of hoe de koper op de beurs toch serieus verschilt van die in de plaatselijke boekhandel blijkbaar. Omer in plaats van DuvelAspe daarentegen, die het ook met een Omer in plaats van een Duvel aan zijn zij altijd goed doet op de Boekenbeurs, voert met 'Zonder voorschrift' de top 10 van best verkochte spannende boeken aan terwijl Lena 'Girls' Dunham, die haar kat stuurde naar het boekenfeest, toch met haar 'Not that kind of girl' de hitparade van de veel geplaagde literaire non-fictie leidt.AKO Literatuurprijs'Oorlog en terpentijn', de bejubelde familieroman van Stefan Hertmans, staat op plaats 10 bij best verkochte romans en dreigt dus na maanden uit de hitlijsten te verdwijnen. Tenzij het WO I-verhaal vanavond de AKO Literatuurprijs wegkaapt. Dan is Hertmans' steadyseller de komende weken opnieuw niet meer weg te branden uit Vlaanderens commerciële finest. Frank Hellemans