De Amerikaanse Jean M.Auel startte 25 jaar geleden met het eerste deel van haar prehistorische saga over een jonge onafhankelijke vrouw Aya in de steentijd. 'De stam van de holenbeer' werd een gigantische bestseller. Twee weken geleden verscheen het laatste en zesde deel uit deze cyclus en ook 'Het lied van de grotten' is in Vlaanderen én Nederland al onmiddellijk nummer één in de literaire box office.

Uitgeverij Bruna hoopte met deze nieuwe aflevering uit het leven van IJstijd-Ayla een hit te scoren die het dipje van de voorbije maanden moest goedmaken. 100.000 exemplaren van 'Het lied van de grotten' werden aangerukt én een speciale crème-kleurige editie op 8.000 exemplaren - in de coveropmaak van de vijf vorige delen - voor de die hard-fans. Die strategie legde Bruna geen windeieren want 'Het lied van de grotten' voert zowel in Nederland als Vlaanderen al onmiddellijk de bestsellerlijsten aan.

Wie van literatuur houdt, is hier aan het verkeerde adres. Wie zich graag voorstelt hoe onze voorouders 30.000 jaar geleden door de Dordogne-vallei struinden, komt wel aan zijn trekken. Tenminste als hij van planten houdt en van grotschilderingen. Zeker in dit laatste deel heeft Auel haar vertelling volgestouwd met massa's weetjes over de kunst van het thee zetten én over de bezwerende manier waarop grottekeningen toen werden gemaakt én beleefd.

Van Auels saga waren er wereldwijd al 40 miljoen exemplaren verkocht waarvan anderhalf miljoen in Nederlandse vertaling voor het verschijnen van dit zesde deel.

Frank Hellemans

De Amerikaanse Jean M.Auel startte 25 jaar geleden met het eerste deel van haar prehistorische saga over een jonge onafhankelijke vrouw Aya in de steentijd. 'De stam van de holenbeer' werd een gigantische bestseller. Twee weken geleden verscheen het laatste en zesde deel uit deze cyclus en ook 'Het lied van de grotten' is in Vlaanderen én Nederland al onmiddellijk nummer één in de literaire box office.Uitgeverij Bruna hoopte met deze nieuwe aflevering uit het leven van IJstijd-Ayla een hit te scoren die het dipje van de voorbije maanden moest goedmaken. 100.000 exemplaren van 'Het lied van de grotten' werden aangerukt én een speciale crème-kleurige editie op 8.000 exemplaren - in de coveropmaak van de vijf vorige delen - voor de die hard-fans. Die strategie legde Bruna geen windeieren want 'Het lied van de grotten' voert zowel in Nederland als Vlaanderen al onmiddellijk de bestsellerlijsten aan. Wie van literatuur houdt, is hier aan het verkeerde adres. Wie zich graag voorstelt hoe onze voorouders 30.000 jaar geleden door de Dordogne-vallei struinden, komt wel aan zijn trekken. Tenminste als hij van planten houdt en van grotschilderingen. Zeker in dit laatste deel heeft Auel haar vertelling volgestouwd met massa's weetjes over de kunst van het thee zetten én over de bezwerende manier waarop grottekeningen toen werden gemaakt én beleefd.Van Auels saga waren er wereldwijd al 40 miljoen exemplaren verkocht waarvan anderhalf miljoen in Nederlandse vertaling voor het verschijnen van dit zesde deel.Frank Hellemans