Jan Bernard de Slegte heeft de 8 Vlaamse Polare-boekhandels opnieuw teruggekocht en gaat ze verder onder de vertrouwde De Slegte-naam exploiteren. Gedaan dus met Polare Vlaanderen en terug naar het oude, vertrouwde De Slegte.

De Slegte als vanouds

Terwijl in Nederland de Polare-vestigingen failliet gingen, bleven de Vlaamse Polare-boekhandels buiten het faillissement en dus gewoon verder lopen. In 'Boekblad' raakte nu bekend dat Jan Bernard de Slegte de Vlaamse Polare-boekhandels heeft teruggekocht om ze als vanouds onder De Slegte te laten boekenbusiness doen.

Historische panden

In Nederland is de afwikkeling van het Polare-faillissement nog volop bezig. Individuele winkels worden door vroegere eigenaars soms teruggekocht. Dat is bijvoorbeeld het geval met Polare Rotterdam dat onder de vroegere Donner-naam weer zou opengaan. Maar elders zijn er nog grote vraagtekens omdat ProCures, de investeringsmaatschappij achter het Polare-debâcle, zinnens is om de vaak mooie en historische panden flink te gelde te maken.

Happy end

In Vlaanderen niets van dit alles. De Slegte kocht zijn 8 Vlaamse winkels simpelweg terug. Het Polare-verhaal kende in Vlaanderen dus een happy end.

Ironisch detail: het reclame- en designbureau dat de Polare-naamswitch en -campagne heeft bedacht en begeleid, is ondertussen ook over kop gegaan.

Frank Hellemans

Jan Bernard de Slegte heeft de 8 Vlaamse Polare-boekhandels opnieuw teruggekocht en gaat ze verder onder de vertrouwde De Slegte-naam exploiteren. Gedaan dus met Polare Vlaanderen en terug naar het oude, vertrouwde De Slegte.De Slegte als vanoudsTerwijl in Nederland de Polare-vestigingen failliet gingen, bleven de Vlaamse Polare-boekhandels buiten het faillissement en dus gewoon verder lopen. In 'Boekblad' raakte nu bekend dat Jan Bernard de Slegte de Vlaamse Polare-boekhandels heeft teruggekocht om ze als vanouds onder De Slegte te laten boekenbusiness doen.Historische pandenIn Nederland is de afwikkeling van het Polare-faillissement nog volop bezig. Individuele winkels worden door vroegere eigenaars soms teruggekocht. Dat is bijvoorbeeld het geval met Polare Rotterdam dat onder de vroegere Donner-naam weer zou opengaan. Maar elders zijn er nog grote vraagtekens omdat ProCures, de investeringsmaatschappij achter het Polare-debâcle, zinnens is om de vaak mooie en historische panden flink te gelde te maken.Happy endIn Vlaanderen niets van dit alles. De Slegte kocht zijn 8 Vlaamse winkels simpelweg terug. Het Polare-verhaal kende in Vlaanderen dus een happy end.Ironisch detail: het reclame- en designbureau dat de Polare-naamswitch en -campagne heeft bedacht en begeleid, is ondertussen ook over kop gegaan.Frank Hellemans