In de week van 13 tot en met 19 januari was 'De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren,', de nieuwe roman van Haruki Murakami, het best verkochte literaire boek. 'Oorlog en terpentijn', de fel bejubelde WO I-roman van Stefan Hertmans, houdt op plaats 2 goed stand en krijgt de allures van een steady seller.

Opvallend in de top 10 van de literaire fictie is eveneens de 7e stek van Griet op de Beecks debuutroman 'Vele hemels boven de zevende', die toch ook al een hele tijd terug verscheen. Dat 'De vrouw die de honden eten gaf', de nieuwe, controversiële roman van Kristien Hemmerechts, al onmiddellijk binnenkomt op nummer 5 wekt minder verbazing.

Hongerspelen

Bij de hitparade van de zogenaamde spannende boeken blijft Suzanne Collins met 'De hongerspelen' de grote slokop met zo maar eventjes drie (3!) vermeldingen. Pieter Aspe is met zijn 'Janussyndroom' de enige Vlaamse thrillerauteur in dit internationale gezelschap.

(Bron: Boek.be en GfK Retail and Technology Benelux Division Belgium ) FH

In de week van 13 tot en met 19 januari was 'De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren,', de nieuwe roman van Haruki Murakami, het best verkochte literaire boek. 'Oorlog en terpentijn', de fel bejubelde WO I-roman van Stefan Hertmans, houdt op plaats 2 goed stand en krijgt de allures van een steady seller.Opvallend in de top 10 van de literaire fictie is eveneens de 7e stek van Griet op de Beecks debuutroman 'Vele hemels boven de zevende', die toch ook al een hele tijd terug verscheen. Dat 'De vrouw die de honden eten gaf', de nieuwe, controversiële roman van Kristien Hemmerechts, al onmiddellijk binnenkomt op nummer 5 wekt minder verbazing.HongerspelenBij de hitparade van de zogenaamde spannende boeken blijft Suzanne Collins met 'De hongerspelen' de grote slokop met zo maar eventjes drie (3!) vermeldingen. Pieter Aspe is met zijn 'Janussyndroom' de enige Vlaamse thrillerauteur in dit internationale gezelschap.(Bron: Boek.be en GfK Retail and Technology Benelux Division Belgium ) FH