De Boekenbeurs klokte gisteren af op 153.000 bezoekers. Door het mooie weer kwam er minder volk opdagen waardoor het rustiger snuisteren was tussen de boekenkasten. De standhouders kloegen evenmin. 90 procent van hen haalde een omzet die minstens gelijk was aan die van vorig jaar, of lichtjes steeg met 5 tot zelfs 50 procent.

Gelegenheidspodia

De drukste dag was donderdag 5 november toen het echt herfstweer was - én Knack-dag. De nieuwe formule waarbij de optredens op gelegenheidspodia in de hallen zelf werd gepresenteerd, sloeg aan en zal allicht worden verder gezet. Over het thema van de 80ste Boekenbeurs volgend jaar, konden de organisatoren nog niets kwijt.

Jommeke rules

Ish Ait Hamou, BELGA
Ish Ait Hamou © BELGA

Dit jaar werd gefocust op kinder- en jeugdliteratuur. Het meest verkochte boek was dan ook heel toepasselijk een Jommeke-album: 'De babbelpil'. Ook de nieuwe Asterix ('De papyrus van Caesar') deed het goed.

Bij het literaire segment was Pieter Aspe ('Het oor van Malchus') als vanouds koning maar deed ook de jonge Ish Ait Hamou ('Cécile' en 'Hard hart') goede zaken. Zijn beide romans staan na Aspe bij de top 5 van best verkochte fictie op deze Boekenbeurs.

Pascale Naessens ten slotte scoorde nog steeds uitstekend met haar pure keuken.

Frank Hellemans

De Boekenbeurs klokte gisteren af op 153.000 bezoekers. Door het mooie weer kwam er minder volk opdagen waardoor het rustiger snuisteren was tussen de boekenkasten. De standhouders kloegen evenmin. 90 procent van hen haalde een omzet die minstens gelijk was aan die van vorig jaar, of lichtjes steeg met 5 tot zelfs 50 procent.GelegenheidspodiaDe drukste dag was donderdag 5 november toen het echt herfstweer was - én Knack-dag. De nieuwe formule waarbij de optredens op gelegenheidspodia in de hallen zelf werd gepresenteerd, sloeg aan en zal allicht worden verder gezet. Over het thema van de 80ste Boekenbeurs volgend jaar, konden de organisatoren nog niets kwijt.Jommeke rulesDit jaar werd gefocust op kinder- en jeugdliteratuur. Het meest verkochte boek was dan ook heel toepasselijk een Jommeke-album: 'De babbelpil'. Ook de nieuwe Asterix ('De papyrus van Caesar') deed het goed.Bij het literaire segment was Pieter Aspe ('Het oor van Malchus') als vanouds koning maar deed ook de jonge Ish Ait Hamou ('Cécile' en 'Hard hart') goede zaken. Zijn beide romans staan na Aspe bij de top 5 van best verkochte fictie op deze Boekenbeurs.Pascale Naessens ten slotte scoorde nog steeds uitstekend met haar pure keuken.Frank Hellemans