Leonard Nolens heeft de VSB Poëzieprijs gewonnen, de belangrijkste bekroning voor een dichtbundel in het Nederlandse taalgebied.

De 61-jarige Antwerpenaar kreeg de bekroning voor Bres, zijn magnum opus dat bestaat uit vijf cycli. De titel wijst op de opening die Nolens maakte naar andere thema's dan de liefde.

De gedichten in Bres zijn filosofisch, cultuurkritisch en zelfrelativerend. De bundel in zijn geheel schetst het beeld van een hele generatie. In de vijftienjarige geschiedenis van de VSB Poëzieprijs, goed voor 25.000 euro, was Nolens al drie keer eerder genomineerd.

Tot op heden was Hugo Claus de enige Vlaming op de erelijst.

Leonard Nolens heeft de VSB Poëzieprijs gewonnen, de belangrijkste bekroning voor een dichtbundel in het Nederlandse taalgebied. De 61-jarige Antwerpenaar kreeg de bekroning voor Bres, zijn magnum opus dat bestaat uit vijf cycli. De titel wijst op de opening die Nolens maakte naar andere thema's dan de liefde. De gedichten in Bres zijn filosofisch, cultuurkritisch en zelfrelativerend. De bundel in zijn geheel schetst het beeld van een hele generatie. In de vijftienjarige geschiedenis van de VSB Poëzieprijs, goed voor 25.000 euro, was Nolens al drie keer eerder genomineerd. Tot op heden was Hugo Claus de enige Vlaming op de erelijst.