Als het zomert, is het tijd voor het Kunstenfestival van Watou dat traditioneel om poëzie draait maar de laatste jaren ook meer en meer om andere kunsten, de plastische voorop. Van zondag 6 juli tot en met zondag 31 augustus trekt het festival weer alle artistieke registers open onder het motto: 'Over klein geluk in tijden van overvloed'.

Dichter Cohen

Blikvanger dit jaar is de poëzie van singer-songwriter Leonard Cohen. Voor Cohen carrière maakte als zanger en componist, was hij immers een dichter. Al vanaf zijn tienerjaren startte Cohen met het schrijven van poëzie en tijdens zijn studies Engelse literatuur aan de universiteit van Montréal, won hij voor het eerst een prijs voor een van zijn gedichten. 'Sparrows' werd later opgenomen in Let us compare mythologies,Cohens eerste bundel uit 1956. Als hij in 1967 moet vaststellen dat hij van zijn pen niet kan leven, trekt hij naar Amerika en begint hij te zingen en te componeren.

Duo's

Op het Kunstenfestival werd uit Cohens acht dichtbundels telkens minstens één gedicht geselecteerd en vertaald naar het Nederlands. Het is de bedoeling om zo een beeld te geven van de jonge, dichterlijke Cohen voordat hij dan in de States - en in Europa - furore maakte als singer-songwriter.

Naast de tentoonstelling zelf op 11 locaties, zijn er ook optredens voorzien van duo's schrijvers en kunstenaars tijdens de weekends. Dit weekend bijten columnist-dichter Bernard Dewulf en tekenaarster Laura de Coninck de spits af. Op het slotweekend in augustus doen stand-up comedian en vriend-van-de-poëzie Wim Helsen en Randall Casaer het licht uit.

Opgepast: het festival is gesloten op maandag en dinsdag. Toegangsprijs bedraagt 10 euro.

Frank Hellemans

Als het zomert, is het tijd voor het Kunstenfestival van Watou dat traditioneel om poëzie draait maar de laatste jaren ook meer en meer om andere kunsten, de plastische voorop. Van zondag 6 juli tot en met zondag 31 augustus trekt het festival weer alle artistieke registers open onder het motto: 'Over klein geluk in tijden van overvloed'.Dichter CohenBlikvanger dit jaar is de poëzie van singer-songwriter Leonard Cohen. Voor Cohen carrière maakte als zanger en componist, was hij immers een dichter. Al vanaf zijn tienerjaren startte Cohen met het schrijven van poëzie en tijdens zijn studies Engelse literatuur aan de universiteit van Montréal, won hij voor het eerst een prijs voor een van zijn gedichten. 'Sparrows' werd later opgenomen in Let us compare mythologies,Cohens eerste bundel uit 1956. Als hij in 1967 moet vaststellen dat hij van zijn pen niet kan leven, trekt hij naar Amerika en begint hij te zingen en te componeren. Duo'sOp het Kunstenfestival werd uit Cohens acht dichtbundels telkens minstens één gedicht geselecteerd en vertaald naar het Nederlands. Het is de bedoeling om zo een beeld te geven van de jonge, dichterlijke Cohen voordat hij dan in de States - en in Europa - furore maakte als singer-songwriter.Naast de tentoonstelling zelf op 11 locaties, zijn er ook optredens voorzien van duo's schrijvers en kunstenaars tijdens de weekends. Dit weekend bijten columnist-dichter Bernard Dewulf en tekenaarster Laura de Coninck de spits af. Op het slotweekend in augustus doen stand-up comedian en vriend-van-de-poëzie Wim Helsen en Randall Casaer het licht uit.Opgepast: het festival is gesloten op maandag en dinsdag. Toegangsprijs bedraagt 10 euro.Frank Hellemans