DWB, het literaire tijdschrift dat vroeger Dietsche Warande & Belfort heette, bestaat in april al honderdzestig (160!) jaar en is nog steeds een certitude in het letterenwereldje met zijn originele themanummers en aparte invalshoeken. Koen Peeters brengt in april een speciaal nummer van het blad met als insteek 'portretten'. Om dit jubileum te vieren kan iedereen nu ook deelnemen aan een literaire selfie-wedstrijd.

SMS literaire selfie

DWB
© DWB

De opdracht van deze schrijfwedstrijd is eenvoudig (en kort): schrijf een zelfportret in 160 tekens en sms dit naar 0479/586210 voor 25 april. Een jury beslist welke literaire selfie een abonnement op DWB 2015 wint en bovenop een exemplaar krijgt van de special editions 'Allen vlees', 'Scènes. Robert Devriendt' en '50 fictieve gebouwen'.

De winnaar wordt bekendgemaakt op donderdag 7 mei en mag die dag ook een korte acte de présence geven. Het nieuwe portretten-nummer wordt dan immers feestelijk voorgesteld in de Brusselse Bozar. Helmut Lotti zal er de tekstportretten muzikaal ten gehore brengen. Gastvrouw is dichteres-performster Maud Vanhauwaert. Bart Meuleman, Bernard Dewulf, Ester Naomi Perquin en Leo Pleysier zullen ook al zeker van de partij zijn.

FH

DWB, het literaire tijdschrift dat vroeger Dietsche Warande & Belfort heette, bestaat in april al honderdzestig (160!) jaar en is nog steeds een certitude in het letterenwereldje met zijn originele themanummers en aparte invalshoeken. Koen Peeters brengt in april een speciaal nummer van het blad met als insteek 'portretten'. Om dit jubileum te vieren kan iedereen nu ook deelnemen aan een literaire selfie-wedstrijd.SMS literaire selfieDe opdracht van deze schrijfwedstrijd is eenvoudig (en kort): schrijf een zelfportret in 160 tekens en sms dit naar 0479/586210 voor 25 april. Een jury beslist welke literaire selfie een abonnement op DWB 2015 wint en bovenop een exemplaar krijgt van de special editions 'Allen vlees', 'Scènes. Robert Devriendt' en '50 fictieve gebouwen'. De winnaar wordt bekendgemaakt op donderdag 7 mei en mag die dag ook een korte acte de présence geven. Het nieuwe portretten-nummer wordt dan immers feestelijk voorgesteld in de Brusselse Bozar. Helmut Lotti zal er de tekstportretten muzikaal ten gehore brengen. Gastvrouw is dichteres-performster Maud Vanhauwaert. Bart Meuleman, Bernard Dewulf, Ester Naomi Perquin en Leo Pleysier zullen ook al zeker van de partij zijn.FH