Bij wijze van vernissage voor de tentoonstelling 'Gerrit Komrij, boekenjager' organiseert het Antwerpse antiquariaat De Slegte op zaterdag 28 maart vanaf 14.15u een hele namiddag met Komrij-evenementen waarbij onder andere Mark Schaevers een preview geeft van zijn te verschijnen boek over de Portugese avonturen van Gerrit Komrij en waarbij ook Charles Hofman, de levengezel van Komrij, aanwezig zal zijn.

Villa Pouca

De onvermoeibare Schaevers, Claus-biograaf en met zijn schildersleven 'Orgelman' ook geshortlist voor De Gouden Boekenuil, geeft voor de eerste keer dus een inkijk in zijn boek over de Portugese jaren van Komrij die in het Portugese Villa Pouca sinds jaar en dag zijn vaste stek had. Ook Komrij-biograaf Arie Pos is die zaterdag van de partij en belicht Komrij als bibliofiel, verzamelaar en boekenjager.

Eigen bloemlezing

Kees van Kooten en Tom Lanoye stelden in 2014 elk reeds hun eigen bloemlezing samen uit het werk van Komrij. Zij komen die namiddag hun keuze toelichten in een panelgesprek met Pos en brengen hun favoriete fragmenten.

Wanneer: Zaterdag 28 maart vanaf 14u15 tot 17u30

Waar: Antiquariaat De Slegte - Wapper 5 - 2000 Antwerpen

Toegang gratis maar wel graag aanmelden via antwerpen.wapper@deslegte.com

De tentoonstelling 'Gerrit Komrij, boekenjager' is te bekijken tot en met zaterdag 11 april (elke dag behalve zondag)

Frank Hellemans

Bij wijze van vernissage voor de tentoonstelling 'Gerrit Komrij, boekenjager' organiseert het Antwerpse antiquariaat De Slegte op zaterdag 28 maart vanaf 14.15u een hele namiddag met Komrij-evenementen waarbij onder andere Mark Schaevers een preview geeft van zijn te verschijnen boek over de Portugese avonturen van Gerrit Komrij en waarbij ook Charles Hofman, de levengezel van Komrij, aanwezig zal zijn.Villa PoucaDe onvermoeibare Schaevers, Claus-biograaf en met zijn schildersleven 'Orgelman' ook geshortlist voor De Gouden Boekenuil, geeft voor de eerste keer dus een inkijk in zijn boek over de Portugese jaren van Komrij die in het Portugese Villa Pouca sinds jaar en dag zijn vaste stek had. Ook Komrij-biograaf Arie Pos is die zaterdag van de partij en belicht Komrij als bibliofiel, verzamelaar en boekenjager.Eigen bloemlezingKees van Kooten en Tom Lanoye stelden in 2014 elk reeds hun eigen bloemlezing samen uit het werk van Komrij. Zij komen die namiddag hun keuze toelichten in een panelgesprek met Pos en brengen hun favoriete fragmenten.Frank Hellemans