Een van de meest opvallende nieuwe romans in de zomerbrochures van de uitgeverijen is ongetwijfeld 'Zeik' dat wordt aangekondigd als thrillerdebuut van Herman Brusselmans.

Allochtoonse inspecteur

De synopsis van deze parodie op het thrillergenre liegt er niet om: 'De moordbrigade van Gent loste in het begin van de jaren zestig procentueel bezien de meeste moorden van heel West-Europa op, was de eerste brigade ter wereld die over een allochtoonse inspecteur beschikte, en de chef van de brigade - commissaris Übertrut - had maar één arm.' Inspecteur Zeik moet samen met zijn collega's El Bazaz, Compas en Broekgat op zoek naar een seriemoordenaar die symbolisch bedoelde getallen op de naakte rug van zijn vrouwelijke slachtoffers tatoeëert.

Poetsvrouw van Hugo Claus

Brusselmans is al een tijdje bezig zichzelf heruit te vinden door bepaalde genres, zoals de schelmenroman of de autobiografie, te parodïëren. Volgens de prospectus van zijn uitgeverij Prometheus is Brusselmans, die houdt van cycli, alleszins niet van plan om het bij deze eerste thriller te laten. De tweede 'Zeik'-roman is al in voorbereiding en draagt de veelbelovende titel : 'De moord op de poetsvrouw van Hugo Claus'.

Frank Hellemans

Een van de meest opvallende nieuwe romans in de zomerbrochures van de uitgeverijen is ongetwijfeld 'Zeik' dat wordt aangekondigd als thrillerdebuut van Herman Brusselmans.Allochtoonse inspecteurDe synopsis van deze parodie op het thrillergenre liegt er niet om: 'De moordbrigade van Gent loste in het begin van de jaren zestig procentueel bezien de meeste moorden van heel West-Europa op, was de eerste brigade ter wereld die over een allochtoonse inspecteur beschikte, en de chef van de brigade - commissaris Übertrut - had maar één arm.' Inspecteur Zeik moet samen met zijn collega's El Bazaz, Compas en Broekgat op zoek naar een seriemoordenaar die symbolisch bedoelde getallen op de naakte rug van zijn vrouwelijke slachtoffers tatoeëert.Poetsvrouw van Hugo ClausBrusselmans is al een tijdje bezig zichzelf heruit te vinden door bepaalde genres, zoals de schelmenroman of de autobiografie, te parodïëren. Volgens de prospectus van zijn uitgeverij Prometheus is Brusselmans, die houdt van cycli, alleszins niet van plan om het bij deze eerste thriller te laten. De tweede 'Zeik'-roman is al in voorbereiding en draagt de veelbelovende titel : 'De moord op de poetsvrouw van Hugo Claus'.Frank Hellemans