Fikry El Azzouzi krijgt Arkprijs van het Vrije Woord

18/03/15 om 08:23 - Bijgewerkt om 08:23

De 65e Arkprijs van het Vrije Woord gaat naar de Marokkaans-Vlaamse schrijver Fikry El Azzouzi die recentelijk met zijn roman 'Drarrie in de nacht' en zijn toneelstuk 'Reizen Jihad' hoge ogen gooide.

Fikry El Azzouzi krijgt Arkprijs van het Vrije Woord

© Facebook

De jury van de Arkprijs bekroont traditioneel een Vlaamse auteur die door zijn eigenzinnigheid en vrijmoedigheid opvalt. Ze bekroont Fikry met de 65ste Arkprijs van het Vrije Woord omdat de auteur "een moedige stem laat horen in de Nederlandstalige literatuur".

Snijdende humor

Het juryrapport heeft aandacht voor de stijl maar vooral voor de inhoud van zijn werk: "Met een behendige pen en snijdende humor schetst hij het beeld van een generatie jongeren die zingeving en identiteit zoekt in onze samenleving." Zijn roman 'Drarrie in de nacht' (2013) verscheen bij uitgeverij Vrijdag en werd eerder genomineerd voor de E. du Perron prijs. 'Reizen Jihad' (2014), nu te zien in de Vlaamse theaters, is een coproductie van 't Arsenaal, Monty en Sin-Collectief (een gezelschap dat de auteur mee oprichtte). Fikry El Azzouzi debuteerde in 2010 met 'Het schapenfeest', daarna verscheen de novelle 'De handen van Fatma' (2013). Ondertussen schreef hij ook vier toneelstukken.

De Arkprijs wordt uitgereikt op woensdag 13 mei in Galerie De Zwarte Panter in Antwerpen.

(Bron: persbericht) FH

Onze partners