Drie recentelijk bekroonde boeken van Nederlandse auteurs zijn genomineerd voor de literaire jongerenprijs De Intkaap 2013.

De gegadigden voor deze literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied zijn 'Tonio' van A.F.Th. van der Heijden, 'De Nederlandse maagd' van Marente de Moor en 'Het voorseizoen' van David Pefko.

De Inktaap wil jongeren en scholieren confronteren met de keuze die de jury's van drie grote, commerciële literaire prijzen in het Nederlandse taalgebied hebben gemaakt en kiezen daaruit hún winnaar.

Het boek van A.F.Th. van der Heijden werd onlangs bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2012. Marente de Moor ontving de AKO Literatuurprijs 2011 en David Pefko de Gouden Boekenuil 2012.

Meer dan 150 middelbare scholen uit het Nederlandse taalgebied stellen jury's samen van leerlingen tussen de 16 en 18 jaar oud. Vanaf september lezen en beoordelen zij de genomineerde boeken.

Op 5 maart 2013 wordt De Inktaap dan voor de twaalfde keer uitgereikt tijdens een feestelijke slotdag in deSingel in Antwerpen.(Belga/MS)

Drie recentelijk bekroonde boeken van Nederlandse auteurs zijn genomineerd voor de literaire jongerenprijs De Intkaap 2013. De gegadigden voor deze literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied zijn 'Tonio' van A.F.Th. van der Heijden, 'De Nederlandse maagd' van Marente de Moor en 'Het voorseizoen' van David Pefko. De Inktaap wil jongeren en scholieren confronteren met de keuze die de jury's van drie grote, commerciële literaire prijzen in het Nederlandse taalgebied hebben gemaakt en kiezen daaruit hún winnaar. Het boek van A.F.Th. van der Heijden werd onlangs bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2012. Marente de Moor ontving de AKO Literatuurprijs 2011 en David Pefko de Gouden Boekenuil 2012. Meer dan 150 middelbare scholen uit het Nederlandse taalgebied stellen jury's samen van leerlingen tussen de 16 en 18 jaar oud. Vanaf september lezen en beoordelen zij de genomineerde boeken. Op 5 maart 2013 wordt De Inktaap dan voor de twaalfde keer uitgereikt tijdens een feestelijke slotdag in deSingel in Antwerpen.(Belga/MS)