Sinds 2014 doet Vlaanderen ook mee aan de Nederlandse Boekenweek die in 2016 van 12 tot 20 maart wordt georganiseerd. Dit jaar schreef Dimitri Verhulst met 'De zomer hou je ook niet tegen' het Boekenweekgeschenk. Dit is een novelle of roman die in die week gratis wordt meegegeven aan de Vlaams-Nederlandse boekhandelbezoeker die voor minstens 12,50 euro aan boeken koopt. Traditioneel hoort bij die promo-actie voor het betere Nederlandstalige boek ook nog een (te betalen) gelegenheidsessay bij dat volgend jaar dus door David Van Reybrouck wordt aangeleverd.

Wat ik nog zou willen opmerken

In oktober 2016 zijn de Vlaams-Nederlandse letteren uitgenodigd als gastliteratuur op de prestigieuze Frankfurter Buchmesse. Vandaar dat Van Reybrouck zich zal laten inspireren tot wat Vlaanderen-Nederland én Duitsland gemeenschappelijk hebben, buiten de oorlogsherinneringen deze keer.

'Was ich zu sagen hätte' - wat ik toch nog zou willen opmerken - is de focus waarmee Van Reybrouck aan de slag gaat. In het persbericht van de Nederlandse stichting CPNB luidt het als volgt: 'Duitsland: het land van Bach, Berlijn en van Bratwurst. Van Goethe, Brecht, Schiller en Böll. Van diepgeworteld voetbalsentiment en kuilen aan het strand. En van de Tweede Wereldoorlog. Maar onze grote buur biedt nog zoveel meer onderwerpen om over te praten, te lezen en te schrijven. ' Van Reybrouck belooft dus enkele vergeten verhoudingen tussen de Nederlandstalige en Duitstalige cultuur boven te spitten.

Het Boekenweekgeschenk zelf wordt in 2016 door de Nederlandse romanschrijfster Esther Gerritsen geschreven.

Frank Hellemans

Sinds 2014 doet Vlaanderen ook mee aan de Nederlandse Boekenweek die in 2016 van 12 tot 20 maart wordt georganiseerd. Dit jaar schreef Dimitri Verhulst met 'De zomer hou je ook niet tegen' het Boekenweekgeschenk. Dit is een novelle of roman die in die week gratis wordt meegegeven aan de Vlaams-Nederlandse boekhandelbezoeker die voor minstens 12,50 euro aan boeken koopt. Traditioneel hoort bij die promo-actie voor het betere Nederlandstalige boek ook nog een (te betalen) gelegenheidsessay bij dat volgend jaar dus door David Van Reybrouck wordt aangeleverd.Wat ik nog zou willen opmerkenIn oktober 2016 zijn de Vlaams-Nederlandse letteren uitgenodigd als gastliteratuur op de prestigieuze Frankfurter Buchmesse. Vandaar dat Van Reybrouck zich zal laten inspireren tot wat Vlaanderen-Nederland én Duitsland gemeenschappelijk hebben, buiten de oorlogsherinneringen deze keer.'Was ich zu sagen hätte' - wat ik toch nog zou willen opmerken - is de focus waarmee Van Reybrouck aan de slag gaat. In het persbericht van de Nederlandse stichting CPNB luidt het als volgt: 'Duitsland: het land van Bach, Berlijn en van Bratwurst. Van Goethe, Brecht, Schiller en Böll. Van diepgeworteld voetbalsentiment en kuilen aan het strand. En van de Tweede Wereldoorlog. Maar onze grote buur biedt nog zoveel meer onderwerpen om over te praten, te lezen en te schrijven. ' Van Reybrouck belooft dus enkele vergeten verhoudingen tussen de Nederlandstalige en Duitstalige cultuur boven te spitten.Het Boekenweekgeschenk zelf wordt in 2016 door de Nederlandse romanschrijfster Esther Gerritsen geschreven.Frank Hellemans