Dat is een pak meer dan het vorige record van 24.457 uit 2010. Vooral 'Hollywoodvrouw' Astrid Bryan lokte wel erg veel publiek.

Volkstoeloop

Bryan kwam haar bestseller 'Amazing Astrid' promoten en dat zal de Boekenbeurs nog lang heugen. Een mensenstroom van honderden fans en andere nieuwsgierigen had zich in een wachtrij naar haar signeerstand verzameld.

"We moeten daar niet flauw over doen: zowat 2.000 bezoekers waren hier vandaag speciaal voor Astrid Bryan", erkent Geert Joris, directeur van organisator Boek.be. "Maar dat betekent meteen ook dat we ook zonder haar aanwezigheid 24.000 bezoekers zouden gelokt hebben. Voor 1 november, normaal gezien geen topdag, is dat erg veel."

De organisatorische problemen die de volkstoeloop bij Bryan met zich meebracht, vindt Joris niet te vermijden. "Toen bijvoorbeeld Kim Cattrall hier was, waren we wél goed voorbereid en toch was het nog chaos. Ik daag iedere organisator uit om dit soort toestanden beter af te handelen."

Goed aanbod

Het bezoekersrecord wijt Joris vooral aan "een sterke campagne en een goed aanbod dat de consument blijkbaar nog steeds kan overtuigen". Toch wil hij het vooraf ingeschatte eindcijfer van 155.000 bezoekers niet aanpassen, aangezien de tweede week wellicht een stuk minder druk wordt. (Belga/TV)

Dat is een pak meer dan het vorige record van 24.457 uit 2010. Vooral 'Hollywoodvrouw' Astrid Bryan lokte wel erg veel publiek. Volkstoeloop Bryan kwam haar bestseller 'Amazing Astrid' promoten en dat zal de Boekenbeurs nog lang heugen. Een mensenstroom van honderden fans en andere nieuwsgierigen had zich in een wachtrij naar haar signeerstand verzameld. "We moeten daar niet flauw over doen: zowat 2.000 bezoekers waren hier vandaag speciaal voor Astrid Bryan", erkent Geert Joris, directeur van organisator Boek.be. "Maar dat betekent meteen ook dat we ook zonder haar aanwezigheid 24.000 bezoekers zouden gelokt hebben. Voor 1 november, normaal gezien geen topdag, is dat erg veel." De organisatorische problemen die de volkstoeloop bij Bryan met zich meebracht, vindt Joris niet te vermijden. "Toen bijvoorbeeld Kim Cattrall hier was, waren we wél goed voorbereid en toch was het nog chaos. Ik daag iedere organisator uit om dit soort toestanden beter af te handelen."Goed aanbod Het bezoekersrecord wijt Joris vooral aan "een sterke campagne en een goed aanbod dat de consument blijkbaar nog steeds kan overtuigen". Toch wil hij het vooraf ingeschatte eindcijfer van 155.000 bezoekers niet aanpassen, aangezien de tweede week wellicht een stuk minder druk wordt. (Belga/TV)