Terwijl in Vlaanderen de commercie rond het e-boek en de e-literatuur slechts schoorvoetend van de grond komt, hebben in Nederland Amazon en Bol.com alles in gereedheid gebracht om deze nieuwe markt onder hun beidjes te veroveren. En met Nederland als bruggenhoofd is het slechts een kleine stap om ook de buren in Vlaanderen te bedienen.

Boeken streamen via de cloud

Amazon dat al Kindles verkoopt in z'n winkels én via Amazon.nl, kondigde aan dat het in Den Haag nu ook een groot kantoor opent om in te spelen op clouddiensten. Ook een servicecentrum en marketingafdeling zullen hier aan het werk schieten. Het e-boek is al tamelijk belangrijk in Nederland - met ongeveer 10% aandeel van de boekenmarkt - en wanneer binnenkort ook boeken zullen worden gestreamd - al dan niet via de cloud - wil Amazon dus op de eerste rij zitten.

Bol.com, concurrent van Amazon in de e-verkoop - ook van boeken - broedt ondertussen op een streamingdienst die dus direct de lezer met allerlei literairs zou kunnen van dienst zijn. Het timmert aan een streaming plaform om dit klantvriendelijk mogelijk te maken.Voorlopig wil Bol.com niet uitweiden over zijn plannen.

Vlaamse spelers zijn gewaarschuwd

Vlaamse spelers op de e-boekmarkt - die slechts 4% van de totale boekenomzet in Vlaanderen vertegenwoortigt - zijn dus gewaarschuwd. Amazon en Bol.com zullen immers hun streamingdiensten ook hier aanbieden, zoals ze al doen met de e-verkoop van allerlei producten, boeken incluis.

Frank Hellemans

Goed om te weten: het kortingscodeportaal van Knack verzamelt hier alle actuele kortingscodes voor Bol en Amazon.

Terwijl in Vlaanderen de commercie rond het e-boek en de e-literatuur slechts schoorvoetend van de grond komt, hebben in Nederland Amazon en Bol.com alles in gereedheid gebracht om deze nieuwe markt onder hun beidjes te veroveren. En met Nederland als bruggenhoofd is het slechts een kleine stap om ook de buren in Vlaanderen te bedienen.Boeken streamen via de cloudAmazon dat al Kindles verkoopt in z'n winkels én via Amazon.nl, kondigde aan dat het in Den Haag nu ook een groot kantoor opent om in te spelen op clouddiensten. Ook een servicecentrum en marketingafdeling zullen hier aan het werk schieten. Het e-boek is al tamelijk belangrijk in Nederland - met ongeveer 10% aandeel van de boekenmarkt - en wanneer binnenkort ook boeken zullen worden gestreamd - al dan niet via de cloud - wil Amazon dus op de eerste rij zitten.Bol.com, concurrent van Amazon in de e-verkoop - ook van boeken - broedt ondertussen op een streamingdienst die dus direct de lezer met allerlei literairs zou kunnen van dienst zijn. Het timmert aan een streaming plaform om dit klantvriendelijk mogelijk te maken.Voorlopig wil Bol.com niet uitweiden over zijn plannen.Vlaamse spelers zijn gewaarschuwdVlaamse spelers op de e-boekmarkt - die slechts 4% van de totale boekenomzet in Vlaanderen vertegenwoortigt - zijn dus gewaarschuwd. Amazon en Bol.com zullen immers hun streamingdiensten ook hier aanbieden, zoals ze al doen met de e-verkoop van allerlei producten, boeken incluis.Frank HellemansGoed om te weten: het kortingscodeportaal van Knack verzamelt hier alle actuele kortingscodes voor Bol en Amazon.