Biomassasector: ‘Triest dat zo’n goed project de nek wordt omgedraaid’

© Belga

Michael Corten, CEO van Belgian Eco Energy (Bee), reageert zeer ontgoocheld op het nieuws dat de biomassacentrale in Gent er toch niet komt. Hij denkt na over een schadeclaim.

“Het is heel triest dat zo’n goed project de nek wordt omgedraaid. Een ramp voor het investeringsklimaat in ons land”, zegt hij dinsdag in Het Laatste Nieuws. “We bezinnen ons nu over een schadeclaim.”

Bee pompte volgens zijn topman al 10 miljoen euro in de plannen voor de biomassacentrale in de Gentse havenzone. “We hadden ook al een milieu-, bouw- en productievergunning. Voor de uitbating was er een concessie-overeenkomst met de Vlaamse overheid. Het enige wat nog goedgekeurd moest worden, waren de subsidies”, zegt Corten.

‘Wie zal er nu nog iets willen ondernemen in Vlaanderen?’

“We zouden normaal eind dit jaar met de bouw gestart zijn, maar zonder subsidies kunnen wij er niet aan beginnen. Het straffe is dat we het nieuws moesten lezen op sites. Dat het project nu niet doorgaat, is niet alleen een streep door onze rekening, maar door die van iedereen die mee zou investeren. Wie zal er nu nog iets willen ondernemen in Vlaanderen?”.

Het bedrijf zal niet aarzelen om een schadeclaim in te dienen en de Vlaamse overheid in gebreke te stellen. De kans is reëel dat de Vlaamse overheid bereid zal zijn een financieel akkoord af te sluiten en niet zal wachten op een rechtszaak om een vergoeding uit te keren, aldus Het Laatste Nieuws. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content