Beweging.net wil meebetalen voor Arco-coöperanten

© belga

De christelijke arbeidersbeweging wil een eventuele bijdrage leveren aan een regeling voor de 800.000 Arco-gedupeerden.

“Deze regering heeft een oplossing beloofd voor de Arco-coöperanten. En wij willen daar een bijdrage aan leveren.” Dat zegt Patrick Develtere, voorzitter van beweging.net, woensdag in een interview met Het Nieuwsblad. Daarmee reageert de christelijke arbeidersbeweging voor het eerst op de vraag van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) om duidelijk rond een eventuele bijdrage aan een regeling voor de 800.000 Arco-gedupeerden.

Beweging.net toont zich bereid, om samen met Belfius en de staat, bij te dragen aan een oplossing voor de coöperanten. Om welk bedrag het precies zal gaan, is nog niet duidelijk, maar Develtere waarschuwt meteen voor te grote verwachtingen.

“Of daarvoor nog wel ruimte is na onze besparingen? Dat is een terechte opmerking. Maar ik ga daar voor de rest niet op ingaan”, zegt hij.

Volgens de voorzitter komt er wel stilaan schot in de zaak voor de ­Arco-gedupeerden. “De vereffening loopt, het ­Europees Hof zal zich daar heel binnenkort over uitspreken. We zijn blij dat er vooruitgang is, want de mensen leven al sinds 2008 in onduidelijkheid.” (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content