Beter treinaanbod tussen Antwerpen en Breda vanaf april 2013

Vanaf april 2013 zal de hogesnelheidstrein Fyra acht keer per dag rijden tussen Antwerpen en Breda.

Vanaf april 2013 zal de hogesnelheidstrein Fyra acht keer per dag rijden tussen Antwerpen en Breda. Daarover zijn spoormaatschappij NMBS en het Nederlandse HS Hispeed eens geraakt.

België en Nederland onderhandelen al jaren over een verbetering van de spoorverbindingen. Nu is de kogel door de kerk. Op vraag van Nederland komt er een hogesnelheidsaanbod tussen Antwerpen en Breda. Vanaf april volgend jaar zal Fyra acht keer per dag tussen Antwerpen en Breda rijden, met een tussenstop in de Noorderkempen.

Het verwachte deficit van deze verbinding, die minder dan een half uur in beslag zal nemen, zal gelijk verdeeld worden tussen België en Nederland.

Vanaf zondag 9 december zullen reizigers al van Fyra gebruik kunnen maken op de verbinding tussen Brussel-Zuid en Amsterdam. Vanaf die dag rijdt Fyra tien keer per dag tussen beide stations, met haltes in Brussel-Centraal, Antwerpen, Rotterdam en Schiphol. Het aanbod wordt spoedig uitgebreid tot zestien dagelijkse verbindingen.

Reisduur

In vergelijking met de huidige reisduur van de Beneluxtrein zal de reiziger bijna een uur sneller in de Nederlandse hoofdstad arriveren, zo meldt de NMBS in een persbericht. De spoormaatschappij stipt ook aan dat er treintickets voor deze verbinding beschikbaar zijn vanaf 25 euro enkele reis, een tarief dat lager ligt dan het goedkoopste tarief van de huidige Benelux-trein. Voor de huidige abonnees van de Beneluxtrein wordt een overgangsperiode voorzien. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content