Bert Anciaux aangeduid als gecoöpteerd SP.A-senator

© Belga

SP.A heeft Bert Anciaux aangeduid als gecoöpteerd senator. ‘Naast de institutionele aangelegenheden wil ik ook mee nadenken en discussiëren over de maatschappelijke vraagstukken’, reageert Anciaux tevreden.

Bert Anciaux is door de SP.A aangeduid als gecoöpteerd senator. Het SP.A-partijbureau heeft unaniem voor Anciaux gekozen, zo staat in een mededeling. Anciaux zetelde de voorbije jaren al voor de Vlaamse socialisten in de Hoge Vergadering. Hij was er ook queastor en fractieleider (sinds 2012).

Op 25 mei raakte Anciaux (54) op de Brusselse lijst voor het Vlaams Parlement niet verkozen, maar zijn naam werd vrij snel genoemd voor coöptatie in de Senaat. Het partijbureau van SP.A heeft daarvoor het licht op groen gezet.

Anciaux zelf reageert tevreden en wil binnen de hervormde Senaat nog een rol van betekenis spelen: “Naast de institutionele aangelegenheden wil ik ook mee nadenken en discussiëren over de maatschappelijke vraagstukken. In de Senaat kunnen we de waan van de dag overstijgen en out of the box nadenken over de grote maatschappelijke uitdagen waar ons land voor staat”. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content