De Zwitsers zullen de kinderen ondervragen die het busongeval hebben overleefd. Dat gebeurt onder begeleiding van Belgische psychologen en mensen die ervaring hebben in het ondervragen van kinderen. Bij elk gesprek zal ook een ouder of een andere vertrouwenspersoon aanwezig zijn.

Het busongeval gebeurde bijna twee weken geleden. Na zo'n lange tijd kinderen nog ondervragen is niet ideaal. Ze zijn intussen geconfronteerd met mediaverslagen en met versies van het gebeurde vanuit hun naaste omgeving.

De Zwitserse speurders zijn vier dagen lang in ons lang om "alle nuttige onderzoeksdaden" uit te voeren in het onderzoek naar de busramp in Sierre. "De delegatie bestaat uit zeven politiemensenen magistraten", zegt woordvoerster Leen Nuyts van het federaal parket. "Zij zullen alle nuttige onderzoeksdaden stellen.

Het federaal parket coördineert de activiteiten, maar de concrete uitvoering gebeurt met lokale politiemensen, in samenspraak met de parketten van Hasselt en Leuven."

Het busongeval in het Zwitsere Sierre kostte het leven aan 22 kinderen en 6 volwassenen. Na het busongeval verblijven nog 13 gewonde kinderen in het ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven, 11 kinderen zijn weer thuis. (Belga/EE)

De Zwitsers zullen de kinderen ondervragen die het busongeval hebben overleefd. Dat gebeurt onder begeleiding van Belgische psychologen en mensen die ervaring hebben in het ondervragen van kinderen. Bij elk gesprek zal ook een ouder of een andere vertrouwenspersoon aanwezig zijn. Het busongeval gebeurde bijna twee weken geleden. Na zo'n lange tijd kinderen nog ondervragen is niet ideaal. Ze zijn intussen geconfronteerd met mediaverslagen en met versies van het gebeurde vanuit hun naaste omgeving. De Zwitserse speurders zijn vier dagen lang in ons lang om "alle nuttige onderzoeksdaden" uit te voeren in het onderzoek naar de busramp in Sierre. "De delegatie bestaat uit zeven politiemensenen magistraten", zegt woordvoerster Leen Nuyts van het federaal parket. "Zij zullen alle nuttige onderzoeksdaden stellen. Het federaal parket coördineert de activiteiten, maar de concrete uitvoering gebeurt met lokale politiemensen, in samenspraak met de parketten van Hasselt en Leuven." Het busongeval in het Zwitsere Sierre kostte het leven aan 22 kinderen en 6 volwassenen. Na het busongeval verblijven nog 13 gewonde kinderen in het ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven, 11 kinderen zijn weer thuis. (Belga/EE)