Daarbij is één Marokkaan gewond geraakt door een messteek en is een Algerijns café kort en klein geslagen. Even richtte de woede van de Marokkaanse gemeenschap zich ook tegen de lokale politie, maar rond 21.00 uur was een relatieve rust weergekeerd in de gemeente.

De onlusten waren begonnen in de Schoolstraat, waar een Algerijns en een Marokkaans café op korte afstand van elkaar liggen, meldt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de lokale politie. "Er zijn in het verleden al verschillende tussenkomsten geweest voor vechtpartijen tussen de bezoekers van de twee café's. Vanavond rond 18.30 uur kwam het weer tot een vechtpartij, waarbij één Marokkaanse man lichtgewond werd door een messteek."

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht terwijl een vijftigtal Marokkanen wraak namen door het Algerijnse café kort en klein te slaan. De politie slaagde erin de vechtende kampen te scheiden en twee verdachten voor de messteek op te pakken en mee te nemen naar het commissariaat.

"Korte tijd later verschenen een honderdtal Marokkanen voor het commissariaat die het recht in eigen handen wilden nemen", gaat de politiewoordvoerder verder. "We hebben versterking opgeroepen en een sectie voor het commissariaat geplaatst. Uiteindelijk is het niet tot rellen gekomen en zijn de gemoederen minstens voorlopig bedaard." (Belga/TE)

Daarbij is één Marokkaan gewond geraakt door een messteek en is een Algerijns café kort en klein geslagen. Even richtte de woede van de Marokkaanse gemeenschap zich ook tegen de lokale politie, maar rond 21.00 uur was een relatieve rust weergekeerd in de gemeente. De onlusten waren begonnen in de Schoolstraat, waar een Algerijns en een Marokkaans café op korte afstand van elkaar liggen, meldt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de lokale politie. "Er zijn in het verleden al verschillende tussenkomsten geweest voor vechtpartijen tussen de bezoekers van de twee café's. Vanavond rond 18.30 uur kwam het weer tot een vechtpartij, waarbij één Marokkaanse man lichtgewond werd door een messteek." Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht terwijl een vijftigtal Marokkanen wraak namen door het Algerijnse café kort en klein te slaan. De politie slaagde erin de vechtende kampen te scheiden en twee verdachten voor de messteek op te pakken en mee te nemen naar het commissariaat. "Korte tijd later verschenen een honderdtal Marokkanen voor het commissariaat die het recht in eigen handen wilden nemen", gaat de politiewoordvoerder verder. "We hebben versterking opgeroepen en een sectie voor het commissariaat geplaatst. Uiteindelijk is het niet tot rellen gekomen en zijn de gemoederen minstens voorlopig bedaard." (Belga/TE)