"Ik denk dat de mensen duidelijkheid willen over de verdeling van de inspanningen die worden gevraagd", stelt Leterme. "Aan de ene kant moeten er structurele maatregelen worden genomen, zoals de verlenging van de loopbaan, maar aan de andere kant moet ook worden verzekerd dat andere inkomens bijdragen."

Leterme oordeelt dat in België de belastingdruk veel te hoog is. "Er moet werk worden gemaakt van een taxshift", zegt hij. "Arbeid moet minder worden belast, zowel de werkgever als de werknemer moeten worden ontlast."

Een vermogensbijdrage vragen, zal niet makkelijk zijn, aldus nog Leterme. "Maar nogmaals: je moet een evenwichtige verdeling hebben. Iemand die werkt, heeft de middelen niet om te emigreren om aan de effecten van de indexsprong te ontsnappen." (Belga/TE)

"Ik denk dat de mensen duidelijkheid willen over de verdeling van de inspanningen die worden gevraagd", stelt Leterme. "Aan de ene kant moeten er structurele maatregelen worden genomen, zoals de verlenging van de loopbaan, maar aan de andere kant moet ook worden verzekerd dat andere inkomens bijdragen." Leterme oordeelt dat in België de belastingdruk veel te hoog is. "Er moet werk worden gemaakt van een taxshift", zegt hij. "Arbeid moet minder worden belast, zowel de werkgever als de werknemer moeten worden ontlast." Een vermogensbijdrage vragen, zal niet makkelijk zijn, aldus nog Leterme. "Maar nogmaals: je moet een evenwichtige verdeling hebben. Iemand die werkt, heeft de middelen niet om te emigreren om aan de effecten van de indexsprong te ontsnappen." (Belga/TE)