Wouter Verschelden is niet langer hoofdredacteur bij de krant De Morgen. Hij en uitgever De Persgroep hebben "in onderling overleg" besloten hun samenwerking stop te zetten. Verschelden wordt opgevolgd door Yves Desmet, die tussen 1994 en 2001 al hoofdredacteur was. Dat meldt De Persgroep in een communiqué.

Verschelden was (co)hoofdredacteur sinds oktober 2010. Een reden voor zijn vertrek bij de krant wordt niet gegeven. De Persgroep bedankt hem wel voor "het harde werk tijdens de voorbije vernieuwingsoperatie" en wenst hem "het allerbeste voor de toekomst". De Morgen-boegbeeld Yves Desmet (53) volgt hem dus op. Hij zal worden bijgestaan door adjunct Brecht Decaestecker (33).

Desmet "moet met zijn ervaring en maturiteit het jonge en talentvolle team van De Morgen inspireren om de vernieuwingsoperatie van de voorbije twee jaren een stevige onderbouw te geven en op een consistente manier verder te zetten", luidt de mededeling.

Desmet en Decaestecker staan volgens De Persgroep allebei bekend als topjournalisten met een eigenzinnige pen en moeten de dagelijkse, journalistieke maatstaf zijn voor De Morgen. "De krant ambieert anno 2012 een jonge, onafhankelijke en verfrissende kwalitatieve stem te zijn, voor iedereen die met dit land en deze planeet vooruit wil. De Morgen wil dit doen op een creatieve, intelligente manier, waarbij begrippen als duurzaamheid, ecologie,
sociale rechtvaardigheid, verdraagzaamheid, en openheid van geest centraal staan", gaat het verder.

"Het DNA van De Morgen wordt meer dan ooit: scherp, kritisch, positief ingesteld en met gevoel voor humor. Tegelijkertijd wil de nieuwe hoofdredactie verder bouwen aan de dagelijkse garantie om voor elke lezer een betrouwbare gids te zijn in een wereld die al te vaak door de waan van de dag wordt overstemd." (Belga/SD)


Wouter Verschelden is niet langer hoofdredacteur bij de krant De Morgen. Hij en uitgever De Persgroep hebben "in onderling overleg" besloten hun samenwerking stop te zetten. Verschelden wordt opgevolgd door Yves Desmet, die tussen 1994 en 2001 al hoofdredacteur was. Dat meldt De Persgroep in een communiqué. Verschelden was (co)hoofdredacteur sinds oktober 2010. Een reden voor zijn vertrek bij de krant wordt niet gegeven. De Persgroep bedankt hem wel voor "het harde werk tijdens de voorbije vernieuwingsoperatie" en wenst hem "het allerbeste voor de toekomst". De Morgen-boegbeeld Yves Desmet (53) volgt hem dus op. Hij zal worden bijgestaan door adjunct Brecht Decaestecker (33). Desmet "moet met zijn ervaring en maturiteit het jonge en talentvolle team van De Morgen inspireren om de vernieuwingsoperatie van de voorbije twee jaren een stevige onderbouw te geven en op een consistente manier verder te zetten", luidt de mededeling. Desmet en Decaestecker staan volgens De Persgroep allebei bekend als topjournalisten met een eigenzinnige pen en moeten de dagelijkse, journalistieke maatstaf zijn voor De Morgen. "De krant ambieert anno 2012 een jonge, onafhankelijke en verfrissende kwalitatieve stem te zijn, voor iedereen die met dit land en deze planeet vooruit wil. De Morgen wil dit doen op een creatieve, intelligente manier, waarbij begrippen als duurzaamheid, ecologie, sociale rechtvaardigheid, verdraagzaamheid, en openheid van geest centraal staan", gaat het verder. "Het DNA van De Morgen wordt meer dan ooit: scherp, kritisch, positief ingesteld en met gevoel voor humor. Tegelijkertijd wil de nieuwe hoofdredactie verder bouwen aan de dagelijkse garantie om voor elke lezer een betrouwbare gids te zijn in een wereld die al te vaak door de waan van de dag wordt overstemd." (Belga/SD)