Dat meldt woordvoerder van de Antwerpse politie Wouter Bruyns. Minstens een persoon zou tijdens de achtervolging uit de wagen zijn gestapt, en werd nog niet teruggevonden.

De politie had een verdacht voertuig opgemerkt in de Tentoonstellingslaan, op de grens van de districten Antwerpen, Wilrijk en Hoboken. Daarop volgde een achtervolging tegen zeer grote snelheid door de stad. "De bestuurder reed tegen de richting in, over het voetpad, hij moest gestopt worden", aldus Bruyns.

Toen de chauffeur probeerde in te rijden op de politie, vuurden twee verschillende politiekorpsen een eerste keer op de wagen, waarop de achtervolging zich voortzette. Daarna is de verdachte opnieuw ingereden op de politie, waarop opnieuw op de wagen geschoten werd. Een politieagent raakte gewond en is enkele dagen werkonbekwaam, en een politiewagen raakte zwaar beschadigd, aldus de woordvoerder.

Bewaakte ziekenhuiskamer

De wagen kwam uiteindelijk tot stilstand in de Belegstraat. Daar kon de bestuurder ingerekend worden, en bleek hij zwaargewond te zijn. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij wordt bewaakt.

De politie vermoedt dat minstens één persoon tijdens de achtervolging uit de wagen is gestapt, maar die persoon werd nog niet teruggevonden. De federale gerechtelijke politie en het Comité P hebben een onderzoek gestart naar de schietincidenten, wat een standaardprocedure is.

(Belga/RR)

Dat meldt woordvoerder van de Antwerpse politie Wouter Bruyns. Minstens een persoon zou tijdens de achtervolging uit de wagen zijn gestapt, en werd nog niet teruggevonden.De politie had een verdacht voertuig opgemerkt in de Tentoonstellingslaan, op de grens van de districten Antwerpen, Wilrijk en Hoboken. Daarop volgde een achtervolging tegen zeer grote snelheid door de stad. "De bestuurder reed tegen de richting in, over het voetpad, hij moest gestopt worden", aldus Bruyns. Toen de chauffeur probeerde in te rijden op de politie, vuurden twee verschillende politiekorpsen een eerste keer op de wagen, waarop de achtervolging zich voortzette. Daarna is de verdachte opnieuw ingereden op de politie, waarop opnieuw op de wagen geschoten werd. Een politieagent raakte gewond en is enkele dagen werkonbekwaam, en een politiewagen raakte zwaar beschadigd, aldus de woordvoerder. De wagen kwam uiteindelijk tot stilstand in de Belegstraat. Daar kon de bestuurder ingerekend worden, en bleek hij zwaargewond te zijn. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij wordt bewaakt. De politie vermoedt dat minstens één persoon tijdens de achtervolging uit de wagen is gestapt, maar die persoon werd nog niet teruggevonden. De federale gerechtelijke politie en het Comité P hebben een onderzoek gestart naar de schietincidenten, wat een standaardprocedure is.(Belga/RR)