Voorzitter Vlaamse jeugdraad Amir Bachrouri ondervraagd in drugsonderzoek: ‘Niets met drugs te maken’

Bij een huiszoeking in de ouderlijke woning van Amir Bachrouri (19), voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, hebben speurders cocaïne en cannabis gevonden. Bachrouri werd gearresteerd, maar mocht na verhoor beschikken. Hij ontkent iets met de drugs te maken te hebben. Dat schrijft Het Nieuwsblad vrijdag.

Speurders van de Antwerpse politie deden dinsdag een inval in de ouderlijke woning in Borgerhout van Knack-columnist Amir Bachrouri. Bij de doorzoeking van de woning troffen de speurders bijna 20 kilogram cocaïne en een voorraad cannabis aan.

Bachrouri werd door de politie aan de tand gevoeld, net als zijn moeder en zus. Ze ontkenden met klem iets met de drugs te maken te hebben. De verdovende middelen zouden in een zak gezeten hebben die door een derde was achtergelaten, zonder dat ze zich bewust waren dat het om drugs ging.

‘Ze werden buiten ons medeweten in haar woning verstopt door een derde die vrije toegang had tot de woonst. We zijn geschrokken en ontredderd door dit misbruik van vertrouwen’, zegt Bachrouri.

Amir Bachrouri en de twee mochten na verhoor terug naar huis, zo bevestigt Kristof Aerts van het parket van Antwerpen. Omdat het momenteel onzeker is of de drie iets met de gevonden drugs te maken hebben, kregen ze van politie en het parket voorlopig het voordeel van de twijfel. Het onderzoek wordt verder gezet.

Bachrouri: ‘We hebben alle vertrouwen in het verdere verloop van het gerechtelijk onderzoek en zullen hieraan onze volledige medewerking verlenen. Sinds dinsdagavond leeft ons gezin in een waas en gaan we door een zeer moeilijke periode. Wij hopen van harte dat de verantwoordelijke hiervoor de gepaste straf zal krijgen.’

Amir Bachrouri werd in 2021 verkozen tot de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad en was de jongste voorzitter ooit van dit adviesorgaan van de Vlaamse regering.

Dalle behoudt vertrouwen

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) zegt geen enkele reden te hebben om te twijfelen aan de onschuld van Bachrouri. Dalle behoudt dan ook zijn vertrouwen in de Vlaamse Jeugdraad en zijn voorzitter.

In een reactie zegt minister Dalle kennis te hebben genomen van de berichtgeving en de verklaringen van Bachrouri. ‘Hij geeft hierin aan niet betrokken te zijn bij de feiten en zijn volle medewerking te verlenen aan het onderzoek. Ik heb vandaag geen enkele reden om te twijfelen aan zijn onschuld. Ik behoud mijn vertrouwen in de Vlaamse Jeugdraad en zijn voorzitter’, zegt Dalle. ‘Het is nu aan de politie en het gerecht om de feiten verder te onderzoeken. Het mag duidelijk zijn dat er geen plaats is voor drugs in onze samenleving en in het bijzonder bij onze jongeren’, aldus nog de minister.

Partner Content